Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΛΑΣΗΘΙΟΥ
Βγήκαν στο δρόμο του αγώνα

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.--

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στην Περιφέρεια Κρήτης, πραγματοποίησαν χτες το πρωί στο Ηράκλειο οι παραγωγοί Ιεράπετρας, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους.

Στη συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, δε δόθηκε καμιά απάντηση ή λύση. Οι αγρότες βρέθηκαν αντιμέτωποι για μια ακόμη φορά με τον εμπαιγμό της κυβέρνησης. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης δήλωσε αναρμόδιος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κλείσει κάποιο ραντεβού των αγροτών με τον Α. Τσοχατζόπουλο, όταν αυτός έρθει στην Κρήτη.

Την κινητοποίηση οργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Ιεράπετρας και Στόμιου Ιεράπετρας.

Οι παραγωγοί, τα έσοδα των οποίων έχουν μειωθεί κατά πολύ ύστερα και από την πτώση των τιμών στα αγγούρια, ζητούν να ληφθούν μέτρα τα οποία θα προστατεύουν τον καταναλωτή και τον παραγωγό από κερδοσκόπους, καθώς και να παγώσουν τα αγροτικά χρέη που δεν μπορούν να πληρώσουν τα αγροτικά νοικοκυριά λόγω της άσκημης οικονομικής τους κατάστασης.

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ Λασηθίου τονίζει πως «τα προβλήματα που έβγαλαν στο δρόμο και τους αγρότες της Ιεράπετρας δεν είναι ούτε τοπικά ούτε αφορούν μόνο την πτώση των τιμών στα αγγούρια. Είναι προβλήματα που αφορούν όλα τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης και το σύνολο των μικρομεσαίων αγροτών που οδηγούνται σε ξεκλήρισμα.

Αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, είναι το αποτέλεσμα της αντιαγροτικής αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ που στηρίζουν και τα κόμματα ΝΔ και ΣΥΝ».

Καταλήγοντας η ΠΑΣΥ τονίζει: «Οι αγρότες δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Συσπειρώνοντας και βρίσκοντας συμπαραστάτες στον αγώνα τους και άλλα λαϊκά στρώματα, όπως τους μικροεπαγγελματίες εμπόρους και εργαζόμενους της πόλης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ