Κυριακή 12 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρίχνουν και την Κύπρο στο «λάκκο των λεόντων»

Η ΕΕ επί 28 χρόνια, δεν κατάφερε όχι μόνο να λύσει το Κυπριακό, αλλά ούτε καν να αποσπάσει απ' τα χέρια των Τούρκων τους αγνοούμενους Κυπρίους

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ

Η ΕΕ επί 28 χρόνια, δεν κατάφερε όχι μόνο να λύσει το Κυπριακό, αλλά ούτε καν να αποσπάσει απ' τα χέρια των Τούρκων τους αγνοούμενους Κυπρίους
Εχω τη γνώμη πως μαντρώσαμε και την Κύπρο στην ΕΕ, δηλαδή τη ρίξαμε στο «λάκκο των λεόντων». Αυτή η Ευρώπη της ΕΕ, όμως, μαζί με το μεγάλο αφεντικό, επί 28 χρόνια, δεν κατάφερε όχι μόνον να λύσει το Κυπριακό, αλλά ούτε καν να αποσπάσει απ' τα χέρια των Τούρκων τους αγνοούμενους Κυπρίους.

Αλλά σε τι ωφέλησε η δική μας ένταξη στην ΕΕ; Αυτοί δε ρυθμίζουν την αγροτική μας παραγωγή, τις εισαγωγές και τις εξαγωγές μας, δε μας έφεραν το Ευρωνόμισμα για το οποίο πανηγύριζαν όλοι οι αστοί πολιτικοί μας, μεγάλωσαν την ανεργία, ενώ κατέβηκε το βιοτικό μας επίπεδο κλπ. κλπ.; Ετσι, ένας χαμηλοσυνταξιούχος αν κατάφερνε ασθμαίνοντας να βγάλει το μήνα, τώρα με το ευρώ με δυσκολία καταφέρνει με τα ίδια χρήματα να βγάλει τρεις βδομάδες.

Οσο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, είπε ο κύριος Κωσταντόπουλος ότι «εμάς μας ενδιαφέρει ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Τουρκίας και η ένταξή της στην Ευρώπη». Δε μας είπε όμως τι καλό θα προκύψει για τον τούρκικο λαό απ' αυτήν την ένταξη (γιατί ουσιαστικά μόνο κακά θα έχουν ν' αντιμετωπίσουν, όπως και οι εργαζόμενοι της χώρας μας).

Ηδη «ευτυχήσαμε» και οι δυο λαοί απ' την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ που συνεχώς γιγαντώνεται, παρ' όλο που δεν έχει λόγο ύπαρξης(και πληρώνουν οι λαοί εξοπλισμούς για τα κέρδη των ιμπεριαλιστών). Τώρα, με τη στρατομανία που έχει πιάσει τους ιμπεριαλιστές και τα μονοπώλια, θα κάνουν και έναν ευρωστρατό για να μπορέσουν όλοι οι λαοί να «απολαύσουν» και μια αόρατη εσωτερική κατοχή. Ας αφήσουμε λοιπόν την Τουρκία. Αυτοί (δηλαδή το στρατοκρατικό καθεστώς της ολιγαρχίας τους) είτε μπουν στην ΕΕ είτε όχι, έχουν στο πλευρό τους το μεγάλο προστάτη, τις ΗΠΑ. Εξαρτάται, επομένως, μόνο από τους λαούς, αν θα δεχτούν να φάνε τα δηλητηριασμένα φαγητά που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές να τους σερβίρουν. 'Η αν θα αντισταθούν για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΛΙΛΙΑΚΙΔΗΣ

Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στρατηγικός σύμμαχος» η Τουρκία(2010-07-14 00:00:00.0)
Απ' αυτό το «γιατροσόφι» να μην πάρει κανείς!(2009-11-15 00:00:00.0)
Εξελίξεις σε βάρος των λαών(2009-11-06 00:00:00.0)
«Εμπλοκή» στο (ΝΑΤΟικό) Αιγαίο...(2006-05-24 00:00:00.0)
Θα ενταθούν οι πιέσεις στους λαούς της περιοχής(2005-09-29 00:00:00.0)
Ποια ανθρώπινα δικαιώματα;(1996-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ