Πέμπτη 9 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Πίστη στη δύναμή μας: «Είναι αλήθεια ότι έχουμε ισχνές πιθανότητες να αποτρέψουμε τον πόλεμο. Οταν όμως θεωρούμε ότι η διαμαρτυρία μας είναι άσκοπη, υποβαθμίζουμε τη δύναμή της. Ακόμη και αν δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον πόλεμο στο Ιράκ, θα πρέπει να καταστήσουμε το πολιτικό του κόστος τόσο βαρύ, ώστε να μην υπάρξει άλλος τέτοιος πόλεμος στο μέλλον» (Τζορτζ Μονβάιοτ - ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«Ευρωπαίοι» αντιαμερικανοί: «Για τους Ευρωπαίους, το "είμαστε όλοι Αμερικανοί", ήδη πέρυσι επιδερμικό, έχει πλέον ξεθωριάσει, καθιστώντας συνειδητή την ανάγκη ανάσχεσης της αμερικανικής μονομέρειας. Είναι μάλλον σαφές ότι δεν είμαστε όλοι Αμερικανοί. Και ότι πολλοί Αμερικανοί θα μας ευχαριστούσαν αν κατορθώναμε να συγκρατήσουμε την κυβέρνησή τους» (Δημ. Καστριώτης - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Μια γενοκτονία δε φτάνει: «Ο πόλεμος είναι γενοκτονία, τονίζει ο διάσημος Αμερικανός νομικός, αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ράμσεϊ Κλαρκ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, στην ισραηλινή "Χααρέτς" και υπενθυμίζει ότι το 1991 έγιναν 100.000 αεροπορικές επιθέσεις, έπεσαν πάνω από 88.500 βόμβες και σκοτώθηκαν πάνω από 150.000 άνθρωποι, ενώ οι κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών σκότωσαν 1,5 εκατ. άτομα, εκ των οποίων το 50% παιδιά, τα μισά κάτω του ενός έτους» (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

«Ανάπτυξη» του πολέμου: «Κατεπείγον πακέτο αναπτυξιακών μέτρων ύψους 674 δισ. δολαρίων με γενναίες φορολογικές ελαφρύνσεις, εξήγγειλε χθες μιλώντας στην επιχειρηματική ελίτ του Σικάγου ο Τζορτζ Μπους. Ο Αμερικανός πρόεδρος ωθεί μια πολιτική επείγουσας σωτηρίας για την παραπαίουσα αμερικανική οικονομία και το ευάλωτο χρηματιστηριακό σύστημα, με σκοπό να ανθέξουν στις συνέπειες του αναπόφευκτου πολέμου» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ