Παρασκευή 3 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μπενάκη

Βυζαντινή αγιογραφία (φορητή εικόνα) και τεχνικές κοσμήματος, εγκαυστικής και ανάγλυφου, περιλαμβάνει ο νέος κύκλος των σεμιναρίων για ενήλικες (τμήματα αρχαρίων), που διοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας 17).

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Η τεχνική της Βυζαντινής Αγιογραφίας (φορητή εικόνα)», περιλαμβάνει 12 τρίωρα μαθήματα, τα οποία θα αρχίσουν στις 13 του Γενάρη και θα συνεχίζονται κάθε Δευτέρα, έως τις 7 του Απρίλη. Θεωρητική προσέγγιση και πρακτική εφαρμογή: Ανθή Βαλσαμάκη. Στο πρόγραμμα «Η τεχνική της εγκαυστικής», απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνώση σχεδίου. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 21 του Γενάρη και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, έως 15 του Απρίλη. Θεωρητική προσέγγιση και πρακτική εφαρμογή: Κατερίνα Περιμένη. Σειρά 12 τρίωρων μαθημάτων είναι και το πρόγραμμα «Γλυπτική: Η τεχνική του ανάγλυφου», που θα αρχίσουν 24/1 και θα συνεχίζονται κάθε Παρασκευή έως τις 11 του Απρίλη. Υπεύθυνη: Ευδοκία Παπούλια. Κόστος συμμετοχής για το κάθε πρόγραμμα: 300 ευρώ.

Το πρόγραμμα «Κόσμημα: Φόρμα - τεχνική» περιλαμβάνει 8 τρίωρα μαθήματα. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 4 του Φλεβάρη και θα συνεχίζονται κάθε Τρίτη έως τις 8 του Απρίλη. Θεωρητική προσέγγιση και πρακτική εφαρμογή: Λίλα ντε Τσάβες. Κόστος συμμετοχής 250 ευρώ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 - 3671043, 3671044.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ