Κυριακή 29 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΑΣΟΣ
Καταστροφικές πλημμύρες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής η Κάσος, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων που έπληξαν το νησί κατά τη διάρκεια όλης της μέρας. Στην πρωτεύουσα του νησιού υπερχείλισαν δύο χείμαρροι, της Σκυλάς και Φράχτης, που διέρχονται επίσης μέσα από το χωριό Αρβανιτοχώρι. Δεκάδες είναι τα σπίτια και τα καταστήματα που πλημμύρισαν και οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι τεράστιες. Πολλά αυτοκίνητα και μηχανάκια παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων και κατέληξαν στη θάλασσα, ενώ η καταστροφή που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι της Κάσου είναι ανυπολόγιστη, καθώς πνίγηκαν πολλά ζώα.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής η κατάσταση στο νησί παρέμενε ιδιαίτερα κρίσιμη και επικίνδυνη, καθώς πολλοί κάτοικοι είχαν αποκλειστεί στα σπίτια τους. Οσοι μάλιστα διαμένουν σε ισόγεια τα εγκατέλειψαν και ανέβηκαν στους άλλους ορόφους, καθώς η στάθμη του νερού ανέβαινε συνεχώς.

«Δεν είναι δυνατόν να προσφερθεί οποιαδήποτε βοήθεια σε κανέναν, λόγω της ορμής των νερών» δήλωσε ο δήμαρχος Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος. Το βράδυ της Παρασκευής, από τη Σητεία της Κρήτης απέπλευσε πολεμικό σκάφος για τη μεταφορά βοήθειας στην Κάσο, ενώ πολεμικό σκάφος με βοήθεια αναμένονταν και από την Κάρπαθο και χτες το μεσημέρι έφτασε στο νησί μονάδα της ΕΚΑΜ. Για την κατάσταση έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος δήλωσε ότι οι πληγέντες του νησιού θα αποζημιωθούν με τα γνωστά «ψίχουλα» γι' αυτές τις περιπτώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ