Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Υπόθεση όλων μας η υπεράσπιση του Συνδικάτου Οικοδόμων

Ανακοίνωση - καταγγελία με αφορμή τη νέα επίθεση στο Συνδικάτο από τους «εργατοπατέρες» της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ που βρίσκονται στη διοίκηση του ΕΚΑ

Με μαζικές εγγραφές και συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία τους, με άνοδο της πάλης και των αγώνων, με καταδίκη και απομόνωση του εργοδοτικού συνδικαλισμού, με αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων στα συνδικάτα, με δυνάμωμα και συσπείρωση του ταξικού αγωνιστικού πόλου και του Συντονιστικού των Σωματείων της Αθήνας, ζητά το Συντονιστικό Σωματείων-Συνδικάτων και Συνδικαλιστών ν' απαντήσουν τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι στη νέα επίθεση της εργατικής αριστοκρατίας, της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, κατά του Συνδικάτου Οικοδόμων, που γίνεται με άνωθεν εντολές (κυβέρνησης και εργοδοτών).

Σημειώνεται ότι η νέα επίθεση κατά του Συνδικάτου Οικοδόμων συμπληρώνει τις επιθέσεις προς το Συνδικάτο πριν και κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αρχαιρεσιών του. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΑ (κατά κύριο λόγο η ΠΑΣΚΕ με τη στήριξη της ΔΑΚΕ και της παράταξης του ΣΥΝ) κατέθεσε αγωγή κατά του Συνδικάτου, ζητώντας την ακύρωση των εκλογών.

Μπροστά σ' αυτήν την εξέλιξη, η Γραμματεία του Συντονιστικού Σωματείων-Συνδικάτων και Συνδικαλιστών της Αθήνας καταγγέλλει τη συμβιβασμένη και υποταγμένη πλειοψηφία του ΕΚΑ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ) για την επίθεση στο Συνδικάτο Οικοδόμων, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα Συνδικάτο «με ταξική γραμμή και κατεύθυνση που παλεύει και είναι πόλος αντίστασης των εργαζομένων στις αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ και των κολαούζων τους στο ΕΚΑ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ)».

Στη συνέχεια υπογραμμίζεται: «Με κατεύθυνση και εντολή των αφεντικών τους σε αγαστή συνεργασία των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ, οι υπαλληλίσκοι τους και φερέφωνά τους στοχεύουν να χτυπήσουν έναν βασικό πυλώνα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ. Ολοι αυτοί που θέλουν να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στα δόντια του μεγάλου κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΕΕ. Ολοι αυτοί που όχι μόνο βάζουν πλάτη για να περνούν αντεργατικά μέτρα για το Ασφαλιστικό, για εφαρμογή του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης, αλλά συνδιαμορφώνουν τις επιλογές του κεφαλαίου, της κυβέρνησης σε βάρος της εργατικής τάξης. Ολοι αυτοί που τους ενδιαφέρει, εκτός των άλλων, το πώς θα διατηρήσουν τις καρέκλες τους και τα οφέλη που αποκομίζουν από αυτές».

Τονίζεται επίσης ότι όλοι αυτοί «ούτε μια φορά δε νοιάστηκαν όταν έκλειναν επιχειρήσεις και εκατοντάδες εργαζόμενοι πετάγονταν στο δρόμο της ανεργίας. Ούτε μια φορά δε νοιάστηκαν όταν δολοφονούνταν οικοδόμοι στα κάτεργα των εργοταξίων. Δεν αντέχουν την πολιτική διαπάλη στα σωματεία, στους εργαζόμενους γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η εργατική τάξη τούς γυρίζει την πλάτη και τους φτύνει κατάμουτρα».

Το Συντονιστικό Σωματείων-Συνδικάτων και Συνδικαλιστών Αθήνας επισημαίνει την ανάγκη άμεσα, τώρα, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να δώσει, και θα δώσει, μαζική αποφασιστική απάντηση στους πολιτικούς αγύρτες και στα τσιράκια των πολυεθνικών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Επίσης, επισημαίνει ότι συνδικάτα και εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν ορισμένα συμπεράσματα:

«Για το ρόλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, αυτής της εργατικής αριστοκρατίας, η οποία όσο θα εντείνεται η επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, τόσο πιο πολύ ο πεμπτοφαλαγγίτικος ρόλος της στις γραμμές του εργατικού κινήματος θ' αυξάνεται, παρά τους "αγωνιστικούς" ελιγμούς για να μην παίρνουν χαμπάρι οι εργαζόμενοι.

Στους εργοδότες, στην κυβέρνηση και στην εργατική αριστοκρατία του εργοδοτικοκυβερνητικού συνδικαλισμού πρέπει ν' απαντήσουμε με μαζικές εγγραφές και συμμετοχή των εργαζομένων στα συνδικάτα, με άνοδο της πάλης και των αγώνων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την προβολή και την κατάκτηση νέων σύγχρονων αιτημάτων, με καταδίκη και απομόνωση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων στα συνδικάτα, με δυνάμωμα και συσπείρωση του ταξικού αγωνιστικού πόλου και του Συντονιστικού των Σωματείων της Αθήνας.

Κανένας συμβιβασμός, καμιά υποταγή απέναντι στους εργοδότες και στην κυβέρνηση.

Καμιά ανοχή απέναντι στην εργατική αριστοκρατία».

Τέλος, η Γραμματεία του Συντονιστικού καλεί όλα τα σωματεία, ιδιωτικού-δημόσιου τομέα-ΔΕΚΟ, ν' απαντήσουν στους οσφυοκάμπτες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ. Γιατί, όπως υπογραμμίζει, είναι ζήτημα που αφορά όλη την εργατική τάξη και πρέπει να δοθεί μαζική, ενωτική και ενιαία απάντηση. Ν' απαντήσουν με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις, ενημέρωση των εργαζομένων των κλάδων με συνεδριάσεις των ΔΣ, τις Γενικές Συνελεύσεις, αλλά και με άλλους μαζικούς τρόπους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ