Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«LIDL» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι εμποροϋπάλληλοι στο πλευρό των απολυμένων

Από παλιότερη κινητοποίηση εμποροϋπαλλήλων
Από παλιότερη κινητοποίηση εμποροϋπαλλήλων
Στο πλευρό των παράνομα απολυθέντων της γερμανικής LIDL θα βρεθούν σήμερα συνάδελφοί τους εμποροϋπάλληλοι με κινητοποίηση που πραγματοποιεί στις 10 το πρωί η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, στις αποθήκες της γνωστής αλυσίδας πολυκαταστημάτων.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων οργανώνει την κινητοποίηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες παράνομες απολύσεις που έχουν φτάσει τις 7 και συμπαράστασης στους απολυμένους και τους εργαζόμενους της επιχείρησης που σε βάρος τους εξασκούνται από τη διοίκηση της εταιρίας αφόρητες πιέσεις και τρομοκρατία για να μην εγγραφούν στο νεοσύστατο σωματείο.

Οι απολυμένοι είναι όλοι μέλη της προσωρινής διοίκησης του σωματείου που ίδρυσαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης για να διεκδικήσουν συλλογικά και οργανωμένα τα δικαιώματά τους.

Είναι τέτοια η τρομοκρατία που ασκείται σε βάρος των εργαζομένων, ώστε η διοίκηση παρουσίασε χτες ακόμα και «δήλωση μετανοίας» από εργαζόμενο που δηλώνει ότι παρασύρθηκε στο να υπογράψει το σχετικό έγγραφο για την ίδρυση σωματείου και ότι δεν επιθυμεί να είναι μέλος. Η ένωση Εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες αυτές της εργοδοσίας. Καταγγέλλει ακόμα τη στάση της Επιθεώρησης Εργασίας, που ενώ αρχικά είχε καθορίσει συνάντηση με τον εργοδότη για την επίλυση της διαφοράς και την άμεση επαναπρόσληψη των απολυθέντων, τελικά έδωσε προθεσμία στην εργοδοσία, χωρίς σοβαρή δικαιολογία, παρατείνοντας έτσι την αυθαιρεσία.

Εκτός από την πρωινή κινητοποίηση στις αποθήκες της «LIDL», οι εμποροϋπάλληλοι προσανατολίζονται στον αποκλεισμό και καταστήματος της επιχείρησης το απόγευμα της ίδιας μέρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ