Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ
Αποφασιστική απάντηση σε κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία

Με μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση, που πραγματοποίησαν χτες στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της 4ωρης στάσης εργασίας τους, τα μέλη του Συνδικάτου Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας και άλλοι εργαζόμενοι του κλάδου των εμφιαλωμένων, εξέφρασαν την καθολική τους αντίθεση στις βαριές ποινές φυλάκισης, που επέβαλε πρόσφατα το Δικαστήριο σε 16 συνδικαλιστικά στελέχη του Κλάδου για τη συμμετοχή τους σε απεργία. Διατράνωσαν, εξάλλου, την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις, για την υπογραφή νέας ΣΣΕ και την εφαρμογή του 35ωρου, χωρίς μείωση των αποδοχών.

Στην ομιλία του, στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του Συνδικάτου και πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ, Κώστας Αρτεμίου, τόνισε ότι ο λόγος των στάσεων εργασίας είναι γνωστός. Εχει να κάνει με τον αγώνα των εργαζόμενων του Κλάδου να καταδικαστούν στη συνείδηση όλου του λαού οι δικαστικές ποινές σε συνδικαλιστές, που με τις απεργίες τους υπερασπίζουν την εργασία τους και τα βασικά τους δικαιώματα.

Αποκάλυψε ακόμα ότι υπάρχει σε εξέλιξη συγκεκριμένο σχέδιο εργοδοτών - κρατικών υπηρεσιών, για να γονατίσει οικονομικά το Συνδικάτο, να κουραστούν τα μέλη και τα στελέχη του, με συνεχείς δικαστικές διώξεις και τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος τους. Δυστυχώς, γι' αυτούς, υπογράμμισε ο Κ. Αρτεμίου, θα τους απογοητεύσουμε. Το Συνδικάτο διαθέτει ισχυρή άμυνα απέναντι στις συντονισμένες επιθέσεις που δέχεται, που στηρίζεται στον ανυποχώρητο αγώνα και την ταξική αλληλεγγύη.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα του Συνδικάτου εξέφρασαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ραφαηλίδης, που πρόσφερε από μέρους του Συνδέσμου και 100 Ευρώ στο Ταμείο του Συνδικάτου για τα δικαστικά έξοδα, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Ν. Γιαννόπουλος και ο Γ. Γραμματέας Θ. Κυριακίδης.

Την έντονη αντίθεσή τους στις επιθέσεις που δέχεται το Συνδικάτο και τη συμφωνία τους με την αγωνιστική, ταξική πολιτική που ακολουθεί εξέφρασαν και πολλά μέλη της διοίκησης των εργοστασιακών σωματείων από πολλά γνωστά εργοστάσια του κλάδου.

Η συγκέντρωση ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα, που, εκτός από την καταδίκη των δικαστικών αποφάσεων, περιέχει το αίτημα για την πλήρη εφαρμογή της ΣΣΕ από όλους τους εργοδότες της Β. Ελλάδας και την άμεση εφαρμογή του 35ωρου-7ωρου - 5θήμερου. Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου επέδωσαν το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ