Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

1923 Ο βασιλιάς Γεώργιος Β` θεωρούμενος συνυπεύθυνος για τη Μικρασιατική Καταστροφή εγκαταλείπει την Ελλάδα, για να εκτονωθεί η λαϊκή αγανάκτηση εναντίον του και εναντίον της μοναρχίας. Καθιερώνεται ο θεσμός της αντιβασιλείας.

1925 Αρχίζουν οι εργασίες του 14ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ενωσης (μπολσεβίκων). Το συνέδριο έμεινε γνωστό στην Ιστορία ως συνέδριο της εκβιομηχάνισης της ΕΣΣΔ.

1962 Την αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στο Κογκό αποφασίζει ο Αμερικανός Πρόεδρος Κένεντι, ισχυριζόμενος ότι θέλει να αποτρέψει τη σοβιετική εξάπλωση στην Αφρική.

1964 Η ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται «διά τον ανεξέλεγκτον διασυρμόν δημοσιογράφων», υποστηρίζοντας ότι οι αμειβόμενοι από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών εκτελούν «καθαρώς δημοσιογραφικήν - υπαλληλικήν υπηρεσίαν».

1972 Νέο κύμα αμερικανικών βομβαρδισμών κατά του Βορείου Βιετνάμ, οι οποίοι χαρακτηρίζονται οι σφοδρότεροι της ιστορίας.

1980 Εκρηξη στο εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα απειλεί ολόκληρη την περιοχή. Τελικώς, η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις αποσοβείται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ