Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ
Με μεγαλύτερη ορμή στον αγώνα

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Κίνησης ΕΒΕ, με αφορμή τις εκλογές στην ΟΒΣΑ

Με νέα ορμή είναι αποφασισμένες να παλέψουν οι αγωνιστικές δυνάμεις, που έλαβαν την απόλυτη πλειοψηφία στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέου στην Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Με ανακοίνωσή της, η ΔΗΚΕΒΕ διαβεβαιώνει τους βιοτέχνες της Αθήνας ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση και λύση των προβλημάτων των ΕΒΕ.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Στις 4 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην ΟΒΣΑ, όπου οι βιοτέχνες της Αθήνας επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στο ψηφοδέλτιο της "Βιοτεχνικής Ενότητας" που υποστηρίχτηκε από τη ΔΗΚΕΒΕ και ευρύτερες συνδικαλιστικές δυνάμεις δίνοντάς της απόλυτη πλειοψηφία στο 15μελές ΔΣ.

Οι εκλογές στην ΟΒΣΑ έγιναν σε μια περίοδο αυξανόμενης έντασης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, που εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους σε πολλούς τομείς στη ζωή των βιοτεχνών, όπως το εισόδημα, το κοινωνικοασφαλιστικό, το φορολογικό, τη χρηματοδότηση, την επαγγελματική στέγη, την εκπαίδευση κλπ.

Σε αυτές τις εκλογές αναμετρήθηκαν από τη μια πλευρά οι δυνάμεις, που, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, εξυπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο και ενσωματωμένο σε ρόλο διαχειριστή προγραμμάτων και μοχλό εξυπηρέτησης προσωπικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών και από την άλλη, οι δυνάμεις εκείνες που αντιστέκονται στην πολιτική της συρρίκνωσης των ΕΒΕ που αγωνίζονται για ένα συνδικαλιστικό κίνημα μαχητικό διεκδικητικό, στήριγμα στον αγώνα κάθε βιοτέχνη για την επιβίωσή του.

Το εκλογικό αποτέλεσμα στέλνει αισιόδοξο μήνυμα και δεσμεύει το νέο ΔΣ της ομοσπονδίας, ώστε η ΟΒΣΑ να συνεχίσει την ίδια αγωνιστική κατεύθυνση με μεγαλύτερη ορμή. Ακόμα δίνει εντολή στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο να συμβάλει, με όλες του τις δυνάμεις, για να γίνει το συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ ακόμη πιο δυνατό και να κινηθεί σε αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.

Να αντιπαλέψει την πολιτική των αναδιαρθρώσεων, που συγκεντρώνει τον πλούτο σε λίγα χέρια εις βάρος των ΕΒΕ και των λαϊκών στρωμάτων.

Να παλέψει για την εφαρμογή μιας πολιτικής στους ΕΒΕ, που κορμός της θα είναι η εθελοντική συνένωση των βιοτεχνών σε συνεταιρισμούς παραγωγικούς, προμηθευτικούς διακίνησης αγαθών.

Που θα τυγχάνουν οικονομικής και επιστημονικής στήριξης από την κυβέρνηση.

Θα λειτουργούν στα πλαίσια μιας κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας που θα εφαρμόζει κλαδικές πολιτικές θα περιορίζει τη δράση των πολυκαταστημάτων και των μονοπωλίων, θα περιορίζει τις εισαγωγές. Θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου μας.

Διαβεβαιώνουμε τους βιοτέχνες της Αθήνας ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση και λύση των προβλημάτων μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ