Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Καμία συμμετοχή στο «Δίκτυο 21»

Παρούσα στη συνέντευξη Τύπου και η Λιάνα Κανέλλη είχε την ευκαιρία, να διαψεύσει, για μια ακόμη φορά, τα όσα έχουν γραφτεί παλιότερα και συνεχίζουν ακόμη να γράφονται, περί δήθεν συμμετοχής της στο «Δίκτυο 21.

- Μ. ΜΑΝΗ: Θα ήθελα να ρωτήσω την κ. Κανέλλη. Μπορώ; Επιτρέπεται; Κυρία Κανέλλη, υπάρχουν καθημερινές σχεδόν αναφορές στις εφημερίδες για τη συμμετοχή σας ή τη στήριξή σας στο περίφημο «Δίκτυο 21», με ή χωρίς κρασοκατανύξεις, αναφέρομαι στο χθεσινό δημοσίευμα του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ». Θέλετε να απαντήσετε σ' αυτό;

- ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Βεβαίως και είμαι, ευτυχώς για μένα, προετοιμασμένη, χάρις στον πρώτο, ο οποίος εμφανίστηκε, και προς τιμήν του, χθες, μου έστειλε ένα φαξ, να αρθρογραφεί εναντίον μου, μιλώντας πριν από 2 χρόνια για το «Δίκτυο 21» και φέρει το όνομα Μ. Βασιλάκης και γι' αυτό και τον επικαλούμαι.

Στην «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 23.11.1997, σε ρεπορτάζ του συναδέλφου Δ. Τσιόδρα με τον τίτλο «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» νέο λόμπι από καθηγητές, δημοσιογράφους και συνδικαλιστές, αναφέρονται ονόματα για το «Δίκτυο 21», μεταξύ αυτών Κανέλλη, Πλατιά, Υφαίστου και Παναγιωτόπουλου.

Σε όλο τον Τύπο δημοσιεύτηκαν εκείνες τις ημέρες τα ονόματα, τα οποία, σας θυμίζω, έδιδε ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης. Στην «ΑΘΗΝΑΪΚΗ» της 24.11.1997, και είμαι σαφής για τις ημερομηνίες, βρίσκει κανείς τα ίδια ονόματα. Στις 5.12.1997, στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ», ολοσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο «Εθνική αφύπνιση στο δίκτυο 21». Σε συνέντευξη του κ. Χ. Λαζαρίδη αναφέρονται ονόματα πρωτεργατών του δικτύου Πλατιάς, Υφαιστος, Κανέλλη, Παναγιωτόπουλος, Λαζαρίδης.

Τη σελίδα κοσμούσαν 4 φωτογραφίες των φερομένων ως πρωταγωνιστών. Στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 8.12.1997 φιλοξενήθηκαν οι διαψεύσεις των κ. Υφαίστου και Πλατιά, στην «ΕΞΟΥΣΙΑ» 9.12.1997 δημοσιεύτηκαν οι διαψεύσεις των κ. Υφαίστου και Πλατιά και απόσπασμα μόνο της διάψευσης της Λ. Κανέλλη περί συμμετοχής της στο δίκτυο 21. Ολόκληρο το κείμενο το δικό μου είχε την καλοσύνη να το δημοσιεύσει μόνο η εφημερίδα «ΕΠΟΧΗ» 14.12.1997.

Υπάρχει όλο το κείμενο στη διάθεσή σας, όπως δημοσιεύτηκε σε φωτοτυπία από την «Εποχή» τότε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ