Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και εκλογική συνάντηση ΚΚΕ - «Κομμουνιστικής Ανανέωσης»

Τη συμφωνία για εκλογική συσπείρωση μεταξύ του ΚΚΕ και της «Κομμουνιστικής Ανανέωσης» ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης Χαρίλαος Αρχοντής, ο οποίος διάβασε στη συνέντευξη Τύπου την παρακάτω δήλωση: «Η "Κομμουνιστική Ανανέωση" προέρχεται από το χώρο της ανανεωτικής κομμουνιστικής και της ευρύτερης ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Η "Κομμουνιστική Ανανέωση" αντιτάσσεται στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, στον ιμπεριαλισμό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στη νεοφιλελεύθερη πολιτική και την ΟΝΕ, απόρροια των οποίων είναι ο εθνικισμός, η ανάπτυξη θρησκευτικών τόξων, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Τα φαινόμενα αυτά αναπτύσσονται με την όξυνση των εθνικών ανταγωνισμών, με την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, την εκτεταμένη ανεργία, τη συνολική κοινωνική κρίση.

Κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής της είναι η ανάγκη δημιουργίας ενός Μετώπου Πολιτικών και Κοινωνικών Δυνάμεων, που θα αντισταθεί αποτελεσματικά στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και στην εντεινόμενη νεοφιλελεύθερη επίθεση.

Η σαφής οριοθέτηση ενός τέτοιου Μετώπου από τις "κεντροαριστερές" συναινετικές λύσεις και τον κυβερνητισμό αποτελεί αδήριτη ανάγκη.

Εχουμε την πεποίθηση πως η οργάνωση των λαϊκών αντιστάσεων και η ανάπτυξή τους, σε συνδυασμό με την πολιτική παρέμβαση μιας Αριστεράς, που θα έχει βρει τα σημεία που την ενώνουν σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση και θα τα προτάσσει έναντι εκείνων που τη χωρίζουν, μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη των εξελίξεων.

Οι συναντήσεις μας στους εργατικούς, αγροτικούς και νεολαιίστικους αγώνες, στο κίνημα ειρήνης και στα κινήματα της πόλης (ΠΑΜΕ, "Συμπαράταξη για την Αθήνα", δημοτικές κινήσεις σε πολλές πόλεις, Ευρωπορείες κ.ά.) αποτελούν δείγματα μιας τέτοιας ενωτικής πρακτικής.

Ανάλογες αντιλήψεις για την προοπτική συγκρότησης του Μετώπου εκφράζονται και από το ΚΚΕ, με το οποίο συμφωνήσαμε για εκλογική συσπείρωση με τη συμμετοχή στελεχών μας στα ψηφοδέλτια ως μία θετική συμβολή στην ευόδωση μιας τέτοιας προοπτικής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ