Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα στον Θέοδωρο Αγγελόπουλο

Ταινίες και διαλέξεις περιλαμβάνει το αφιέρωμα στο μεγάλο Ελληνα σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο, που οργανώνουν στον κινηματογράφο Arsenal του Βερολίνου, οι Φίλοι της Γερμανικής Ταινιοθήκης, το Ιδρυμα Guardini, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού. Οι προβολές συνοδεύονται από διαλέξεις οι οποίες προηγούνται της προβολής. Ελληνες και Γερμανοί κριτικοί και συγγραφείς αναφέρονται στις διαφορετικές όψεις των έργων και στις αισθητικές απόψεις του σκηνοθέτη, παρουσία του οποίου, θα προβληθεί η τελευταία κατά σειρά ταινία του αφιερώματος.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: «Αναπνοή και ταινίες» (14/12), με ομιλητή τον Γιώργη Φωτόπουλο. Θα προβληθεί η ταινία «Ταξίδι στα Κύθηρα». «Ταυτότητα και ανάμνηση. Ο χρόνος και η εικόνα του ανθρώπου στις τελευταίες ταινίες του Θ. Αγγελόπουλου» (18/12), με ομιλητή τον δρ. Γκέρχαρτ Λάχερ. Θα προβληθεί η ταινία «Ο Μελισσοκόμος». Τέλος στις 25/12 θα προβληθεί η ταινία «Τοπίο στην Ομίχλη».

Ακολουθεί (8/1) «Η μουσική πίσω από τη μέθη της βροχής», με ομιλητή το δρ. Γιάκομπ Γιοχάνες Κοχ. Θα προβληθεί η ταινία «Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού». Στις 15/1 ο Πέτρος Μάρκαρης θα μιλήσει με θέμα: «Το ημερολόγιο μιας αιωνιότητας» και θα προβληθεί η ταινία «Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα». Τέλος, στις 19/1 θα προβληθεί «Το Βλέμμα του Οδυσσέα» και θα ακολουθήσει ομιλία του Θ. Αγγελόπουλου και συζήτηση με το κοινό.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org