Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Ψάχνουν» το κόστος για τις Ολυμπιακές προσαρμογές

Ούτε χτες δόθηκε επίσημη απάντηση από την κυβέρνηση σχετικά με το θέμα του κόστους των Ολυμπιακών προσαρμογών. Στη χτεσινή συνεδρίαση της μίνι διυπουργικής επιτροπής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, δεν έγινε λόγος ούτε για το ύψος του ποσού που είναι αναγκαίο για τα λεγόμενα overlays (σ.σ. έργα για να μετατραπούν οι εγκαταστάσεις σε Ολυμπιακών προδιαγραφών) ούτε και για το αν με το κόστος αυτό θα επιβαρυνθεί η κυβέρνηση ή η Οργανωτική Επιτροπή.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος, ο οποίος επέλεξε να προβάλει ως το κεντρικό θέμα συζήτησης της συνεδρίασης την Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία... Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των Ολυμπιακών προσαρμογών, ο Ε. Βενιζέλος ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες των Ολυμπιακών προσαρμογών για 29 Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και πως απομένουν άλλες επτά. «Υπάρχουν αναλυτικές μελέτες και παραδίδονται σταδιακά από τις τεχνικές υπηρεσίες της Οργανωτικής Επιτροπής», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι ο προϋπολογισμός «διαμορφώνεται σταδιακά μέσα από την ωρίμανση των μελετών. Οπως γνωρίζετε, οι Αγώνες, υπό τη στενή έννοια του όρου, προετοιμάζονται με την ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής», κατέληξε «φωτογραφίζοντας» έτσι ότι μεγάλο μέρος του κόστους θα καλυφθεί από την «Αθήνα 2004».

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός των Ολυμπιακών προσαρμογών εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 120 δισ. δρχ., ενώ εκκρεμεί ακόμα το πώς θα καταμεριστεί το κόστος σε κυβέρνηση και «Αθήνα 2004».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ