Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
Τρεις σφαίρες για ένα παιδί

Μια συγκλονιστική ταινία - ντοκουμέντο θα μεταδοθεί από την ΕΤ-3, σε πρώτη πανελλαδική προβολή σήμερα, στις 23.00, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού. Ο τίτλος του ωριαίου ντοκιμαντέρ είναι «Ποιος πυροβόλησε τον Μοχάμεντ Αλ Ντούρα - Τρεις σφαίρες κι ένα νεκρό παιδί». Η σκηνοθεσία είναι της Εστερ Σαπίρα.

Η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου: Ενα μικρό αγόρι στην αγκαλιά του πατέρα του, στη μέση μιας καταιγίδας από σφαίρες, να αναζητά καταφύγιο πίσω από έναν κάδο απορριμμάτων. Μάταια. Το 12χρονο αγόρι πεθαίνει μπροστά στις κάμερες. Πατέρας και γιος βρέθηκαν σε μια ανταλλαγή πυρών μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών στρατιωτών. Ο θάνατος του αγοριού τον έκανε μάρτυρα.

Το ντοκιμαντέρ εξετάζει τις εικόνες και θέτει τα ερωτήματα, που στην αρχή φαίνονται ξεκάθαρα. Ηταν πράγματι Ισραηλινοί στρατιώτες, που έριξαν τις μοιραίες σφαίρες; Ηταν ατύχημα; Ηταν δολοφονία; Ποιος πυροβόλησε τον Μοχάμεντ Αλ - Ντούρα; Η συγγραφέας ανασυγκροτεί τις τραγικές λεπτομέρειες της υπόθεσης, ακολουθεί τα ίχνη, ρωτάει τους εμπλεκόμενους και φτάνει σε θεαματικά αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι θύμα πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ