Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
«Βουνό» τα μηνύματα συμπαράστασης

Απροσδόκητα μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η εκδήλωση συμπαράστασης στο «Ριζοσπάστη», αλλά και των λαϊκών αισθημάτων οργής, καταδίκης και αποδοκιμασίας των αυταρχικών μεθοδεύσεων της κυβέρνησης, η οποία - διά του υπουργού Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλου - επιχειρεί να πλήξει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την ελευθερία του Τύπου, το δικαίωμα άσκησης πολιτικής κριτικής και εκφοράς διαφορετικής πολιτικής θέσης, πρότασης και άποψης.

Ο «Ριζοσπάστης» έχει στη διάθεσή του ένα «βουνό» επιστολών και ανακοινώσεων, με αποστολείς μαζικούς φορείς, συνδικάτα, επαγγελματικές ενώσεις, προσωπικότητες της τέχνης, του πνεύματος και της πολιτικής ζωής, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Επιστολές που μόνο στο «γράμμα» διαφέρουν, αφού το πνεύμα τους κινείται ακριβώς στην ίδια κατεύθυνση, με κοινή την πεποίθηση πως η απόκρουση της επίθεσης αποκτά χαρακτήρα «επείγουσας ανάγκης», πριν πληγούν ανεπανόρθωτα τα ίδια τα λαϊκά δικαιώματα.

Οι απανωτές προκλήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης αποδεικνύονται τελικά «μπούμερανγκ» και επιστρέφονται στον ίδιο. Ο λαός έκρινε και αποφάσισε πριν αποφανθούν τα αστικά δικαστήρια, και η απόφαση - όπως προβάλλει μέσα από τα μηνύματα - είναι μία και καταδικαστική του κυβερνητικού αυταρχισμού: Να σταματήσει τώρα η δίωξη. Να παραιτηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης. Να μην αγγιχτούν δικαιώματα κατακτημένα με πολλές θυσίες και αίμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ