Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ξεπουλάνε κυριαρχικά δικαιώματα

Η κατάθεση από την κυβέρνηση στη Βουλή και η υπερψήφιση, σε πρώτη φάση, από τη δικομματική πλειοψηφία της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας (κυβέρνηση και ΝΔ με διαφοροποιήσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ) της σκανδαλώδους συμφωνίας για το καθεστώς παραμονής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ελλάδα (ετεροδικία), είναι ένα κομβικό σημείο. Εκεί συναντώνται η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στους Αμερικανούς από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, μαζί με το νέο καθεστώς στις διεθνείς σχέσεις που επιβάλει η PAX AMERICANA.

Η συμφωνία αυτή, υπό το φως των διεθνών εξελίξεων, της σύγχρονης στρατηγικής του ιμπεριαλισμού, αντανακλά το μέλλον που διαμορφώνει η νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων για τους λαούς. Είναι προπομπός του καθεστώτος της ολοένα και πιο πολύ μειωμένης εθνικής ανεξαρτησίας και της υποκατάστασης του διεθνούς δικαίου από το «δίκαιο» που επιβάλει ο ιμπεριαλισμός. Το καθεστώς αυτό είναι η σύγχρονη έκδοση της αποικιοκρατίας.

Καθιερώνει γενικευμένη ετεροδικία για όλους τους Αμερικανούς, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, που βρίσκονται με κρατική αποστολή στην Ελλάδα. Δηλαδή όποιο έγκλημα κι αν διαπράξουν, ο ελληνικός νόμος δεν τους αγγίζει. Κάθε Αμερικανός πράκτορας και προβοκάτορας θα φοράει την «προβιά» της επίσημης κρατικής αποστολής και θα αλωνίζει ελεύθερα, χωρίς το φόβο να υποστεί κάποιες συνέπειες από τον ελληνικό νόμο.

Στη συμφωνία αυτή ρυθμίζονται θέματα που αφορούν ακόμα και την εισαγωγή, χωρίς την επιβολή φόρων, προσωπικών ειδών (έπιπλα, αυτοκίνητα), την πρόσληψη «Ελλήνων υπηκόων» το ειδικό καθεστώς φοροαπαλλαγής που θα απολαμβάνουν, ακόμα και οι Αμερικανοί εργολάβοι που εκτελούν έργα στις αμερικανικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα.

Στην προκειμένη περίπτωση ο νόμος και το Δίκαιο της Ελλάδας σε ό,τι έχει σχέση με τη δράση των Αμερικανών εντός της χώρας, δράση η οποία είναι παράνομη ακόμη και με βάση αυτούς τους νόμους του αστικού κράτους, είτε παρακάμπτονται είτε αγνοούνται. Η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται σαν συνέχεια των άλλων ρυθμίσεων και διευθετήσεων που αφορούν τη συμμετοχή της Ελλάδας στον «αντιτρομοκρατικό» πόλεμο που έχουν κηρύξει οι ΗΠΑ. Και βεβαίως έρχεται ως ένα ακόμη στοιχείο να αποδείξει πως η άρχουσα τάξη της Ελλάδας και οι πολιτικοί εκφραστές της είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας προκειμένου να ενισχύουν την εξουσία τους με τη δράση των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους, να προστατεύουν τα συμφέροντά τους και τα κέρδη τους μέσω της συμμετοχής στην ιμπεριαλιστική τάξη. Γι' αυτό και υπογράφουν τέτοιες συμφωνίες υπονομεύοντας λαϊκά δικαιώματα.

Ανάλογη λοιπόν πρέπει να είναι και η στάση τόσο του ελληνικού λαού. Που όχι μόνο πρέπει να καταδικάσει τις πολιτικές δυνάμεις που εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στους ιμπεριαλιστές, αλλά να παλέψει ενάντια στην πραγματικότητα που διαμορφώνουν. Η συμφωνία, ακόμη κι αν τελικά ψηφιστεί από την ολομέλεια, δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί από τον ελληνικό λαό. Μα δε φτάνει αυτό. Πρέπει να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας, να συσπειρωθεί στο δικό του κοινωνικοπολιτικό μέτωπο, για τη μαχητική οργάνωση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής της πλουτοκρατίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πλέγμα της ιμπεριαλιστικής ενσωμάτωσης(2009-08-29 00:00:00.0)
Καθεστώς πλήρους ασυδοσίας(2003-01-03 00:00:00.0)
Να απαντηθεί η ετεροδικία(2002-11-05 00:00:00.0)
Η συμφωνία της ετεροδικίας και της υποτέλειας(2002-11-03 00:00:00.0)
Δεν τιμά το ελληνικό Κοινοβούλιο η μη κύρωση της ετεροδικίας(2002-03-30 00:00:00.0)
Καθεστώς κατακτητή για τους Αμερικανούς στην Ελλάδα(2001-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ