Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Διπλή γλώσσα» για τον τέως

Με τη δοκιμασμένη τακτική της «διπλής γλώσσας» επιχειρεί η ΝΔ να αντιμετωπίσει το θέμα που έχει προκύψει με τον Κ. Γλίξμπουργκ. Η τακτική αυτή υπαγορεύεται από το «διμέτωπο αγώνα» που κάνει: Από τη μια θέλει να αποκρούσει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να διασπάσει την ενότητα του κόμματος «προκαλώντας» τους φιλομοναρχικούς βουλευτές, αλλά από την άλλη δε θέλει να χάσει και τους νοσταλγούς της μοναρχίας.

Την παραπάνω τακτική υπηρέτησαν με χτεσινές τους δηλώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου και ο Β. Πολύδωρας. Ο πρώτος απέδωσε την ανάδειξη του θέματος με τον τέως στον αποπροσανατολισμό από τα καθημερινά προβλήματα. «Πίσω από παραμύθια με βασιλόπουλα και δράκους, η κυβέρνηση προσπαθεί, ματαίως, να κρύψει τη γύμνια της πολιτικής της. Γύμνια, που καταγράφεται καθημερινά στα προβλήματα του Ελληνα πολίτη», δήλωσε ο Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει «την αμηχανία της κυβέρνησης, ιδίως μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις».

Από την πλευρά του ο Β. Πολύδωρας επέκρινε τις «μικροψυχίες» της κυβέρνησης απέναντι στον έκπτωτο μονάρχη, τις οποίες χαρακτήρισε ζημιογόνες «για το πολιτικό κλίμα που θα έπρεπε να υπάρχει ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και για τη σταθερότητα της δημοκρατίας».

Δυσφορία όμως προκάλεσαν στη Ρηγίλλης οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, καθώς αξιοποιήθηκαν από την κυβέρνηση για να στριμώξουν τη ΝΔ. Ο επίτιμος δήλωσε ευθέως ότι ο Γλίξμπουργκ «έχει απόλυτο δίκιο» στα όσα είπε στη συνέντευξή του και πρόσθεσε: «Δυστυχώς άλλη μια φορά και με την τελευταία απόφαση η Ελλάς καταδικάστηκε. Αποδείχτηκε πως είμαστε μια τελείως τριτοκοσμική χώρα παρά το ότι ανήκουμε στην Ευρώπη, που δε σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και αποδείχτηκε ακόμη και κάτι άλλο, και σ' αυτό είχε δίκιο ο τέως βασιλεύς χθες το βράδυ, ότι η κυβέρνηση του κ. Σημίτη και προσωπικά ο πρωθυπουργός αντιδικεί με πάθος εναντίον ενός ανθρώπου ο οποίος επιτέλους αυτή τη στιγμή είναι εκτός και αν θέλετε είναι και ανυπεράσπιστος»! Ο Κ. Μητσοτάκης μέμφθηκε τη στάση και «το επίπεδο» ορισμένων μέσων ενημέρωσης καθώς και τον υπουργό Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκη, ενώ επιφυλάχτηκε να μιλήσει αναλυτικά και για τα έργα της κυβέρνησής του όσον αφορά στη φυγάδευση κινητής περιουσίας του τέως από το Τατόι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ