Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο Εβρος» στη ... Θεσσαλονίκη
  • Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, θα παίζεται στη Θεσσαλονίκη το έργο «Ο Εβρος απέναντι» των Παπαθανασίου - Ρέππα. Τέσσερις Ελληνες κομπιναδόροι, δύο άντρες και δύο γυναίκες. Και οι τέσσερις στα όρια του νεόπτωχου. Μια κομμώτρια (Ράνια Οικονομίδου) συντηρεί τον άνεργο σύντροφό της (Γιάννη Καρατζογιάννη). Οι φίλοι τους είναι και αυτοί Ευρωπαίοι «δεύτερης ταχύτητας». Ο άντρας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης), ένα κάθαρμα που ζει με δανεικά και εκμεταλλεύεται τους άλλους. Η σύζυγός του (Φωτεινή Μπαξεβάνη), μια απελπιστικά ανυπόφορη γκρινιάρα. Και ξαφνικά, στο περιβάλλον τους εισβάλλει ένας ξένος... Ενας Κούρδος πρόσφυγας. Παίχτηκε πέρσι με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα και στην Μπιενάλε Θεάτρου (τον Ιούνιο) στη Βόννη. Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Μαστοράκη, τα σκηνικά της Θάλειας Ιστικοπούλου, τα κοστούμια της Εβελυν Σιούπη.
  • Η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» παρουσιάζει, στο θέατρο «Αμαλία» της Θεσσαλονίκης, το έργο του Αυστριακού Πέτερ Τουρίνι «Βιεννέζικο τανγκό», σε σκηνοθεσία Εφης Σταμούλη, με τη Μένη Κυριάκογλου και τον Νίκο Λύτρα. Παραμονές Χριστουγέννων, σε πολυκατάστημα συναντιούνται τυχαία ένας νυχτοφύλακας και μια καθαρίστρια. Δυο μοναχικοί άνθρωποι που διψούν για επικοινωνία και αγάπη. Η μετάφραση είναι του Νίκου Παπανδρέου, τα σκηνικά - κοστούμια της Χρύσας Μάντακα.
  • Από τα Χανιά ξεκίνησε τις παραστάσεις του το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, με το έργο του Νίκου Μανούδη «Ιστορία για ελέφαντες», σε σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια Γιάννη Καραχισαρίδη. Είναι η ιστορία ενός ζευγαριού από τη νεαρή ηλικία τους και τη δεκαπεντάχρονη κοινή πορεία τους. Παίζουν: Ισίδωρος Σταμούλης, Γιολάντα Μπαλαούρα, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Μαρία Ρωμανού. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Αντώνη Στεφανόπουλου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ