Κυριακή 24 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΛΚΙΣ
Δικάζουν την αντιιμπεριαλιστική δράση

Με μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια του Κιλκίς, ο εργαζόμενος λαός, η νεολαία και εκπρόσωποι φορέων του λαϊκού και εργατικού κινήματος της περιοχής θα διαδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους 6 αγωνιστές της ειρήνης που δικάζονται την Τρίτη 26 Νοέμβρη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Κιλκίς, επειδή έστησαν μπλόκο σε γαλλική φάλαγγα οχημάτων του ΝΑΤΟ τον Απρίλη του 1999, αντιδρώντας στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Μεγάλο είναι το κύμα συμπαράστασης στους διωκόμενους που εκδηλώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και διαρκώς διευρύνεται. Μαζικοί φορείς του εργατικού, αντιπολεμικού και νεολαιίστικου κινήματος τάσσονται κατά της δίωξης και ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει την αυταρχική κατρακύλα και τις προσπάθειες τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται στις επιλογές της.

Με ψηφίσματά τους έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Ευόσμου, Κιλκίς. Επίσης με δηλώσεις τους τάσσονται στο πλευρό των φιλειρηνιστών οι δήμαρχοι Πολυκάστρου και Αξιούπολης του Κιλκίς, όπου διαπράχθηκε το «έγκλημα» της παρεμπόδισης της ΝΑΤΟικής φάλαγγας που μετέφερε οπλισμό μέσω της χώρας μας. Το μπλόκο είχε στηθεί στις 15 Απρίλη του 1999, στην Εθνική Οδό προς Ευζώνους, στο ύψος της γέφυρας του Πολυκάστρου.

Κατηγορούμενοι είναι οι Κ. Σεϊτανίδης, Ν. Νεδόπουλος, Π. Μακρίδης, Η. Μανουσαρίδης, Θ. Βαρδαλής και Β. Τζήκας. Και δικάζονται με τη σαθρή κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της πρόκλησης διακεκριμένης φθοράς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ