Κυριακή 24 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το Εργατικό Κέντρο δε συμμετέχει

Τη διαφωνία του με τη λογική του «Προγράμματος Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για την αντιμετώπιση της ανεργίας» είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καταγγέλλοντας ότι αποσκοπεί στην επιδότηση των επιχειρηματιών και, μάλιστα, με χρήματα των εργαζομένων. Και προκειμένου να συμμετάσχει με εκπρόσωπό του στη δομή στήριξης του προγράμματος, έθεσε τέσσερις συγκεκριμένους όρους για να περιοριστεί, σ' ένα βαθμό, το μέγεθος της «κονόμας» των εργοδοτών και να διασφαλιστεί ότι κάποιοι πόροι θα πήγαιναν και στους ανέργους.

Οι όροι αυτοί ήταν:

  • Ενα χρόνο πριν οι επιχειρήσεις μπουν στο πρόγραμμα, για όσο διάστημα αυτό διαρκέσει κι ένα χρόνο μετά το τέλος του, να μην μπορούν οι επιχειρηματίες να προβαίνουν σε απολύσεις εργαζομένων.
  • Οσοι άνεργοι απογραφούν από τη δομή στήριξης του προγράμματος να πάρουν έκτακτο οικονομικό βοήθημα ύψους 200.000 δρχ.
  • Να διασφαλιστεί ότι όσοι θα προσληφθούν, μέσω του προγράμματος, θ' αμείβονται σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θα έχουν πλήρη Ασφάλιση.
  • Ν' αυξηθεί η ωριαία αποζημίωση και να επικολλούνται ένσημα στους ανέργους που θα συμμετάσχουν στα σεμινάρια κατάρτισης.

Ο Χρ. Πρωτόπαππας δεν αποδέχτηκε τους όρους του ΕΚΝΛ, ενώ κατηγόρησε τη διοίκησή του ότι δεν ενδιαφέρεται για την αντιμετώπιση της ανεργίας! Ετσι το ΕΚΛ δε συμμετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ