Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΗΣΙ ΛΙΜΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Χωρίς πλοιάρια νωρίς το πρωί

Χωρίς το πρωινό δρομολόγιο των 6.30 έχει μείνει εδώ και 10 μέρες το νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας των Γιαννίνων με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι εργαζόμενοι που μένουν στο νησί να να πάνε, έγκαιρα, στις δουλιές τους στα Γιάννενα. Οι Νησιώτες είναι αγανακτισμένοι και απαιτούν, επιτέλους, να δοθεί λύση στο πρόβλημα από τους αρμόδιους. Δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δοθεί αυτή η λύση.

Και αυτοί που έχουν την ευθύνη και θα πρέπει να την αναλάβουν, όπως λένε, είναι οι κρατικές υπηρεσίες, πρώτα - πρώτα, η Νομαρχία, ο Δήμος των Ιωαννιτών και το Λιμεναρχείο της Πρέβεζας.

Σε συνομιλία που είχε ο «Ρ» μαζί τους, οι κάτοικοι του Νησιού, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια, καθώς δεν μπορούν να πάνε στις δουλιές τους και κινδυνεύουν να καταστραφούν οικονομικά. «Είμαστε φτωχοί άνθρωποι όλοι εδώ στο νησί. Καθαρίστριες, εργάτες. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Οπου και αν έχουμε απευθυνθεί, στη Νομαρχία, στην Αστυνομία, στον εισαγγελέα, μας λένε ότι είναι αναρμόδιοι», θα πει χαρακτηριστικά μια εργαζόμενη που κατοικεί στο Νησί.

Οι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενες, οι συνταξιούχοι του Νησιού ζητάνε από τους αρμόδιους να φτιάξουν έτσι τα δρομολόγια ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του Νησιού και η μεταφορά των επιβατών προς και από το νησί να είναι ασφαλείς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ