Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγέλλουν την κρατική τρομοκρατία

Ως ένα «ποιοτικό βήμα κλιμάκωσης της τρομοκρατικής εκστρατείας κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών», χαρακτηρίζει τη δίωξη του Γ. Σερίφη η «Επιτροπή κατά της Κρατικής Τρομοκρατίας, κυβέρνησης, ΗΠΑ, ΕΕ - Λευτεριά στον Γ. Σερίφη».

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής τόνισαν ότι «στο στόχαστρο της κρατικής βίας και της κυβερνητικής τρομοκρατίας βρίσκεται το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, οι κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας, και ιδιαίτερα οι ανατρεπτικές αντικαπιταλιστικές και αντιιμπεριαλιστικές τάσεις των κινημάτων». Μίλησαν ακόμη για την ανάγκη «οι εργαζόμενοι και η νεολαία να δυναμώσουν τους αγώνες για την κατάργηση του τρομονόμου και για να μην περάσει ο νέος ευρωτρομονόμος, να πρωταγωνιστήσουν στη συγκρότηση ενός μαχητικού μετώπου υπεράσπισης και διεύρυνσης των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Τέλος, όπως τονίστηκε, η Επιτροπή και όλοι οι φορείς που τη συναποτελούν, θα παρέμβουν με το παραπάνω περιεχόμενο στο φετινό γιορτασμό του Πολυτεχνείου, ενώ οι εκπρόσωποί της πρότειναν την άμεση διοργάνωση μαζικής κινητοποίησης για την απελευθέρωση του Γ. Σερίφη, την κατάργηση του τρομονόμου και τη μη επικύρωση του ευρωτρομονόμου, την ανατροπή της αυταρχικής επίθεσης της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ