Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΥΤ ΥΜΗΤΤΟΥ
Η υγεία των κατοίκων πάνω από το κόστος της ΔΕΗ

Συζητήθηκε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου

Η υγεία των κατοίκων της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης είναι πιο σημαντική από το οικονομικό κόστος της ΔΕΗ, τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Ερώτησης που κατέθεσε για το θέμα της κατασκευής Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στον Υμηττό, με την οποία διαφωνούν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής.

Απαντώντας η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ροδούλα Ζήση, σημείωσε ότι η κυβέρνηση μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων των περιοχών προχώρησε στη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων από τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης «που θα επανεξετάσει όλα τα ζητήματα ασφάλειας, υγείας, ακτινοβολίας και επιπτώσεων στην υγεία των πολιτών» σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα «θα τα δημοσιοποιήσουμε στους δήμους και σε όλους και σύμφωνα με αυτά θα παρθούν οι αποφάσεις».

«Αυτή η επιτροπή κινείται μάλλον στη λογική του ελιγμού από την πλευρά του υπουργείου για να υπάρξει καθησυχασμός από τους επιστήμονες της επιτροπής αυτής προς τους κατοίκους», σημείωσε απαντώντας ο Αντώνης Σκυλλάκος προσθέτοντας ότι «υπάρχουν επιστήμονες που λένε ότι κινδυνεύουν οι κάτοικοι. Δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά αν κινδυνεύουν ή όχι». Παράλληλα επισήμανε ότι «το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό. Θα μπορούσε να βρεθεί τρόπος να εγκατασταθεί αυτό το κέντρο στην άλλη πλευρά του Υμηττού. Είναι ζήτημα οικονομικό, ότι δηλαδή θα έχει μεγαλύτερο κόστος, αλλά ανάμεσα στο κόστος που θα πληρώσει η ΔΕΗ και στην υγεία των κατοίκων πρέπει να διαλέξουμε την υγεία». Κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να επανεξετάσετε το ζήτημα. Να πάει αλλού το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης. Να βρείτε μια τεχνική λύση με την οποία να πείθονται και οι κάτοικοι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ