Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Παρέμβαση Ρογκ για τα έργα

Την τακτική του σκοτσέζικου ντους με προφανή όμως σκοπό την εντατικοποίηση και την υιοθέτηση γρήγορων και αδιαφανών διαδικασιών στην υλοποίηση των Ολυμπιακών έργων και υπηρεσιών, ακολουθούν για άλλη μια φορά τα στελέχη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Λίγες μέρες μετά τα... συγχαρητήρια του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ προς κυβέρνηση και «Αθήνα 2004», ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ με συνέντευξή του στην ελληνική υπηρεσία του BBC αναφέρει ότι «αν υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις, θα δημιουργηθούν προβλήματα στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας».

Ο Ζ. Ρογκ αναφερόμενος στην έκθεση της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, η οποία επισκέφθηκε την Αθήνα για να ενημερωθεί για την προετοιμασία, επισημαίνει ότι σε αυτήν, παρά τα θετικά στοιχεία, εκφράζονται ορισμένες επιφυλάξεις. «Η έννοια του επείγοντος έχει κατανοηθεί στην Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν πολύ καλοί Αγώνες στην Αθήνα το 2004 - είναι όμως σαφές ότι η τήρηση του χρονοδιαγράμματος δεν επιτρέπει άλλες καθυστερήσεις», αναφέρει - μεταξύ άλλων - ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

Στο μεταξύ, σε δύο μέρες εκπνέει η παράταση που ζήτησαν από την «Αθήνα 2004» τα κοινοπρακτικά σχήματα που μετέχουν στο διαγωνισμό για την ανάδειξη επίσημου φορέα για τις «Ολυμπιακές» κατοικίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι της «Αθήνα 2004» αποφάσισαν να προχωρήσουν στη μείωση τού ύψους των εγγυητικών επιστολών από 4,5 εκατομμύρια ευρώ σε 1,6 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι επίσημοι φορείς είναι και οι μόνοι που έχουν δεσμευμένα εισιτήρια (από την «Αθήνα 2004») στα πακέτα των κατοικιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ