Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
29η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Παλλαϊκός γιορτασμός σε πολλές πόλεις

Από την περσινή μεγάλη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία
Από την περσινή μεγάλη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία
Σε αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση θα είναι και φέτος ο γιορτασμός της 29ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθεί στην Αθήνα με μεγάλη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία στις 17 του Νοέμβρη. Ηδη συγκροτήθηκε η Επιτροπή Φορέων, στην οποία συμμετέχουν: η Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Σύλλογος Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων Αγωνιστών της περιόδου 1967-'74, η Προοδευτική Ενωση Μητέρων Ελλάδας, οι φοιτητικές παρατάξεις της ΕΦΕΕ και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων.

Αποφάσεις συμμετοχής στον τριήμερο γιορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικανική πρεσβεία την Κυριακή 17/11 έχουν ήδη πάρει οι Σύλλογοι Φοιτητών του Φυσικού και του Τμήματος Μεθοδολογίας της Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του Πανεπιστημίου Αθήνας. Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει επίσης η σπουδαστική συνέλευση του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΤΕΙ Πειραιά και της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη

Χαρακτήρα παλλαϊκού συλλαλητηρίου αντίστασης στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη και στον προετοιμαζόμενο πόλεμο κατά του Ιράκ παίρνει ο γιορτασμός της 29ης επετείου της ηρωικής παλλαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη. Σε σύσκεψη φορέων, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο, αποφασίστηκε ο κοινός γιορτασμός την Κυριακή 17 του Νοέμβρη. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους. Από εκεί θα ξεκινήσει η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς το αμερικανικό προξενείο, που θα καταλήξει στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), του Συλλόγου Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων περιόδου '67-'74, της Φοιτητικής Ενωσης ΑΠΘ (ΦΕΑΠΘ) και της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλία

Στη Λάρισα, αποφασίστηκε να γίνει παλλαϊκή συγκέντρωση, την Κυριακή 17 του Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου. Ανάλογη σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση του γιορτασμού του Πολυτεχνείου συγκαλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Νομού Μαγνησίας αύριο, Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Επίσης, στα Τρίκαλα η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων πραγματοποιεί τον αγωνιστικό γιορτασμό την Κυριακή 17 του Νοέμβρη, στις 5 μ.μ. στην Πλατεία Ηρώων του Πολυτεχνείου. Σύσκεψη φορέων επίσης πραγματοποιείται στην Καρδίτσα τη Δευτέρα για να αποφασιστεί ο αγωνιστικός γιορτασμός στην πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ