Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αγωνιστές της ειρήνης, χιλιάδες, έδωσαν το «παρών» τους στο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο χτες βράδυ. Χιλιάδες παλλόμενες ψυχές από την ίδια επιθυμία: Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι πολεμοκάπηλοι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών εναντίον του πολύπαθου ιρακινού λαού. Καμία εμπλοκή της χώρας μας, με κανέναν τρόπο. Χιλιάδες φωνές ενωμένες στα ίδια συνθήματα. Χιλιάδες γροθιές υψωμένες να υποδηλώνουν την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών να συνεχίσουν τον αγώνα τους, συντονίζοντας τα βήματά τους με αυτά άλλων λαών του κόσμου.

Από νωρίς το απόγευμα όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο Σύνταγμα. Με πρώτο μεγάλο σταθμό την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου και πραγματοποιήθηκε η προσυγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της Επιτροπής Αθήνας της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και δεκάδων άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων.

Φιλειρηνιστές κάθε ηλικίας αντάμωσαν και πορεύτηκαν μαζί ως το μισητό σύμβολο του ιμπεριαλισμού, την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Δεν έπαψαν λεπτό να βροντοφωνάζουν συνθήματα κατά του πολέμου και υπέρ της ειρήνης, να καλούν το λαό σε εγρήγορση και πάλη. Το μήνυμά τους πεντακάθαρο όσο και ισχυρό. Η μαζική και μαχητική παρουσία τους «χαστούκι» στα «μούτρα» όσων στο όνομα της ειρήνης και της ασφάλειας ματοκυλούν τους λαούς, των Ευρωπαίων και Αμερικανών ιμπεριαλιστών. Η φλόγα στα μάτια τους δηλωτική της απόφασής τους να συνεχίσουν αυτόν τον αγώνα, που είναι αγώνας ζωής, της δικής τους και της ζωής όλων των λαών του κόσμου. Αυτή η φλόγα «μίλησε» χτες βράδυ για να πει: Συνεχίζουμε. Αύριο ξανά στους δρόμους. Περισσότεροι.

Αλγεινή, πάντως, εντύπωση προκάλεσε η παρουσία ή καλύτερα η απουσία των οργανωμένων δυνάμεων του κυβερνώντος κόμματος, του ΠΑΣΟΚ. Περιορίστηκε στην επίσημη εκπροσώπηση, παρόλο που συνδιοργανωτές του συλλαλητηρίου ήταν οι προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Επιβεβαιώθηκε έτσι στην πράξη πως - πέρα από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις - οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ έδρασαν και αυτή τη φορά υπονομευτικά για την επιτυχία του συλλαλητηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ