Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων, κατέρχονται οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) που αντιτίθενται στην παραχώρηση του Ομίλου στον Λάτση και τους κατά περίσταση ρώσους συνεταίρους τους, της Lukoil. Ετσι το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ ανακοινώνει ότι την ερχόμενη Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (παλιά Βουλή).

Το σωματείο εργαζομένων:

  • Καταγγέλλει ότι τις τελευταίες μέρες, διοχετεύονται από τον Ομιλο Λάτση, ότι έκλεισε δήθεν η συμφωνία μεταξύ του δημοσίου και της κοινοπραξίας και αυτό που μένει είναι να μπουν οι υπογραφές.
  • Σημειώνει ότι το ξεπούλημα των ΕΛ.ΠΕ θα είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο επιχειρηματικής συμφωνίας των τελευταίων ετών.
  • Καταλογίζει ευθύνες στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, επειδή μετέχει ως μία εκ των συμβούλων του δημοσίου στις διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία «Lukoil» - Λάτση.

Στο μεταξύ χτες ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της «Πετρόλα» για το εννιάμηνο του 2002. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, τα προ φόρων κέρδη σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα παρουσίασαν αύξηση κατά 395%(!) και ανήλθαν στα 23,3 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 4,7 εκατομμύρια ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα αποτελέσματα αυτά, προέκυψαν μάλιστα σε μία περίοδο που ο κύκλος εργασιών της «Πετρόλα», ήταν μειωμένος κατά 11% σε σχέση με πέρυσι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ