Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Παραμάγαζο της εργοδοσίας;

Στις 7 Νοέμβρη ανοίγουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά - μια από τις μαζικότερες εργατικές οργανώσεις της πόλης - και ήδη όλος ο μηχανισμός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή βρίσκεται στο πόδι για να το αρπάξει από τα χέρια των μεταλλεργατών, να το βγάλει από την ταξική αγωνιστική πορεία του. Οι μεταλλεργάτες έχουν γίνει μάρτυρες ενός οργίου εκβιασμών, ρουσφετολογίας και γενικά άγριας ψηφοθηρίας, στην οποία έχουν επιδοθεί τόσο οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ - οι οποίοι «κατεβαίνουν» με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» στο συνδυασμό τους - όσο και οι συνδικαλιστές που έχουν συγκροτήσει συνδυασμούς - «λάστιχο» (ΕΡΓΑΣ ΑΣΕΚ), που χωράνε από όψιμους αγωνιστές και «αριστερούς» μέχρι ανθρώπους της εργοδοσίας!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΠΑΣΚΕ, μέχρι και χτες στις 8.30 το βράδυ που «έκλεισαν» τα ψηφοδέλτια, εκβίαζε μεταλλεργάτες με το δικαίωμα στην εργασία, προκειμένου να τους «πείσει» να μπουν στο ψηφοδέλτιό της, ενώ σε εκατοντάδες άλλους έχει τάξει προσλήψεις στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας (όταν και στα δύο ναυπηγεία ο αριθμός των εργατών μειώνεται), αρκεί να ψηφίσουν το συνδυασμό της. Ακόμα, ενδεικτικό της στάσης της ΠΑΣΚΕ είναι και το γεγονός, ότι χτες το απόγευμα στάλθηκαν στο Συνδικάτο 15 υποψηφιότητες μεταλλεργατών για το ψηφοδέλτιό της με... «φαξ» όταν η διοίκηση του Συνδικάτου έχει αποφασίσει ομόφωνα ότι οι υποψηφιότητες θα υποβάλλονται αυτοπροσώπως.

Ωστόσο οι μεταλλεργάτες έχουν ήδη δώσει την πρώτη τους απάντηση με την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής. Εδωσαν στο ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας Μεταλλεργατών» που αποτελεί την αγωνιστική πλειοψηφία της διοίκησης, 266 ψήφους και 3 έδρες στην εφορευτική και 209 ψήφους στο κοινό ψηφοδέλτιο που «κατέβασαν» η ΠΑΣΚΕ με τους άλλους συνδυασμούς (2 έδρες).

Οι κάλπες θα κλείσουν την Κυριακή 24 Νοέμβρη, ενώ -όπως έχει αποφασίσει η εφορευτική- οι μεταλλεργάτες θα μπορούν να ψηφίζουν τις καθημερινές από τις 5 μέχρι τις 8 το απόγευμα, ενώ Σάββατο και Κυριακή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι με εξαίρεση το τελευταίο Σαββατοκύριακο των εκλογών, δηλαδή 23 και 24 Νοέμβρη αντίστοιχα, οπότε οι κάλπες θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι μεταλλεργάτες για να προσέλθουν στις κάλπες θα πρέπει να έχουν μαζί το ατομικό βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική ή σωματειακή τους ταυτότητα ή διαβατήριο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ