Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κριτική στα επιμέρους

Την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση προέταξε στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Κ. Σημίτη ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, προσπερνώντας τις αρνητικές εξελίξεις που σημειώνονται ως προς την επίλυση του Κυπριακού με τη φράση «όλοι ξέρουμε ότι το πολιτικό πρόβλημα για την επίλυση του Κυπριακού είναι ένα δύσκολο πρόβλημα και βρίσκεται σε μία κρίσιμη περίοδο».

Παρά τα όσα αρνητικά προοιωνίζονται για την επίλυση του Κυπριακού, ο πρόεδρος του ΣΥΝ γενικά και αφηρημένα αναφέρθηκε στην ανάγκη διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των κομμάτων προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κλίμα ομοψυχίας κι όχι διαφωνιών. Αυτό κατά τη γνώμη του απαιτεί η επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης και η αποτροπή ανεπιθύμητων λύσεων στην κατεύθυνση της παγίωσης των διχοτομικών δεδομένων ή της υιοθέτησης μιας μορφής συνομοσπονδιακού τύπου για τη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Αναφερόμενος στον ευρωστρατό ο Ν. Κωνσταντόπουλος υπεραμύνθηκε της αμυντικής αυτονομίας της ΕΕ έναντι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και επικέντρωσε την κριτική του στο ότι «το μοντέλο το οποίο υιοθέτησαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η ελληνική κυβέρνηση διαπνέεται από τη φιλοσοφία που υποτάσσει τον τομέα της αμυντικής πολιτικής της Ευρώπης στις στρατηγικές προτεραιότητες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Για τους αγρότες ανέφερε ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν για την ΚΑΠ είναι δυσμενέστατες και ότι οι Εληνες αγρότες θα βρεθούν μπροστά σε διαρκή χειροτέρευση των όρων της ζωής τους.

Τέλος, ο Ν. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε και στο σχεδιαζόμενο πόλεμο στο Ιράκ, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει και το ιστορικό χρέος και την ιστορική ευθύνη να πάρει πρωτοβουλίες από τώρα προκειμένου η ΕΕ να πει όχι στο σχεδιαζόμενο πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ