Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Συλλήψεις...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Την εξάρθρωση «τρομοκρατικής οργάνωσης που σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα» και που φέρεται να βρίσκεται πίσω από μία σειρά ανεξιχνίαστων έως σήμερα εκτελέσεων πρώην υψηλόβαθμων κυβερνητικών και στρατιωτικών αξιωματούχων ανήγγειλε χτες ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ντούσαν Μιχαήλοβιτς.

Ο Μιχαήλοβιτς ανακοίνωσε πως μεταξύ των ατόμων που είχαν βρεθεί στο στόχαστρο της συγκεκριμένης ομάδας ήταν και ο συνταγματάρχης Μπόσκο Μπούχα, πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας και διοικητής της αστυνομικής διεύθυνσης Βελιγραδίου, που εκτελέστηκε εν ψυχρώ τον περασμένο Ιούνιο.

Μεταξύ των τεσσάρων υπόπτων βασικών μελών της οργάνωσης που συνελήφθησαν αργά προχτές το βράδυ ανακοινώθηκε πως είναι ο Νικόλα Μαλίκοβιτς απ' το Βελιγράδι που φέρεται ως ένας απ' τους εκτελεστές της σπείρας. Ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας φέρεται ο Ζέλικο Μαξίμοβιτς, που διαφεύγει της σύλληψης.

«Τα χέρια μας δεν είναι πλέον δεμένα», είπε χαρακτηριστικά σε σημείο της χτεσινής συνέντευξης Τύπου ο Μιχαήλοβιτς, υποστηρίζοντας πως θα ενταθεί σε βάθος η διεξαγωγή «μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης με στόχο τη σε βάθος πάταξη» του οργανωμένου εγκλήματος «και των διασυνδέσεών του με «ανώτερους πρώην κυβερνητικούς, αστυνομικούς, στρατιωτικούς αξιωματούχους, αλλά και επιφανείς επιχειρηματίες». «Ελπίζω πως αυτή η υπόθεση θα είναι μία προειδοποίηση για αφελή άτομα στην πολιτική... να μη συναλλάσσονται με τον υπόκοσμο», είπε σε άλλο σημείο, προσθέτοντας: «Υπάρχει περιθώριο για όλους αυτούς που είναι γραμμένοι σε διάφορες μισθολογικές καταστάσεις κάποιων "ημι-επιχειρηματικών" κύκλων να αποφασίσουν με ποιο μισθό θα αποφασίσουν να διαβιώσουν»(!)...

Ο Μιχαήλοβιτς αρνήθηκε ωστόσο πως μεταξύ των στελεχών της οργάνωσης είναι και υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι της σημερινής σερβικής και ομοσπονδιακής κυβέρνησης... Υποστήριξε, πάντως, πως κατά την προχτεσινή έφοδο των αστυνομικών στα σπίτια των υπόπτων βρέθηκε μεγάλο οπλοστάσιο, ποσά άνω των 300.000 ευρώ και έγγραφα που φωτογράφιζαν τη δολοφονία πολιτικών, μεταξύ αυτών ο νυν πρωθυπουργός της Σερβίας, Ζόραν Τζίντζιτς και ο στενός βοηθός του βουλευτής της DOS Τσέντομιρ Γιοβάνοβιτς, ο Βόισλαβ Σέσελι αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ