Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κάθε φωνή μετράει απόψε!

Συν γυναιξί και τέκνοις! Ενάντια στην εκκωφαντική σιωπή -σιωπή θανάτου- που θέλει να επιβάλει ο ιμπεριαλισμός. Δεν πρέπει να λείψει κανείς. Κάθε φωνή, από το κλάμα ενός παιδιού, ως την οργή της μάνας, από την άρνηση του νεολαίου να γίνει μισθοφόρος, ως το βροντερό σύνθημα του εργάτη που θέλει να συνεχίσει να παράγει αγαθά για μια ειρηνική ζωή, κάθε φωνή είναι απαραίτητη απόψε. Εκεί, στο δρόμο. Να ενωθεί με χιλιάδες ακόμα.

Ετσι που να «πήξει» η πλατεία Κλαυθμώνος, να μη μείνει γωνιά άδεια στη Σταδίου, να γίνει ορμητικό ποτάμι η πορεία προς την πρεσβεία. Γιατί είναι τεράστιο το έγκλημα. Γιατί, είναι αμέτρητες πλέον οι εκατόμβες των νεκρών, που έχει προκαλέσει η διαρκής ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράκ. Γιατί, κανείς δε δικαιούται να ξεχάσει το μακελειό στη Γιουγκοσλαβία. Γιατί, δε μας το επιτρέπουν ούτε οι σκοτωμένοι από τις «έξυπνες βόμβες» στο Αφγανιστάν. Μπορούμε, πρέπει να τους σταματήσουμε. Είναι ήδη πολύ το αίμα που έχουν χύσει, για να διασφαλίσουν τη διαρκή ληστεία του μόχθου και του πλούτου των λαών.

Ολοι, απόψε, στο δρόμο! Βάζοντας και την ελληνική κυβέρνηση μπροστά στις τεράστιες ευθύνες της, τόσο για τη μέχρι τώρα συμμετοχή της στο έγκλημα, όσο και για την επιμονή της να συνεχίζει να παρέχει «διευκολύνσεις» στα τάγματα του θανάτου που εξορμούν και από ελληνικό έδαφος. Στο δρόμο, να διαδηλώσουμε και για την ανοχή που δείχνει στη μία μετά την άλλη τις προκλήσεις -και επί ελληνικού εδάφους- του φασιστικού κράτους του Ισραήλ. Γιατί κι αυτό το αίμα, το αίμα που τρέχει καθημερινά στην Παλαιστίνη, κι αυτό δικό μας είναι.

Δεν είναι επετειακό το αποψινό συλλαλητήριο. Οσο κι αν ορισμένοι το αντιμετωπίζουν σαν μια πασαρέλα ανώδυνου φιλειρηνισμού, είναι μάχη η αποψινή. Και μόνο το γεγονός της πλήρους απόκρυψης του συλλαλητηρίου από όλα τα δελτία ειδήσεων των αστικών μέσων ενημέρωσης είναι δηλωτικό για την αντιπαράθεση. Η άρχουσα τάξη, όλη η μηχανή της, έχει ήδη πάρει θέση. Απέναντι, μαζί με τους φονιάδες των λαών. Και μόνο αυτό αρκεί για να δείξει το δικό μας χρέος.

Να δείξουμε τον ένοχο. Που δεν είναι μόνο ο Μπους. Δεν είναι μόνο τα γεράκια της αμερικάνικης κυβέρνησης. Είναι μαζί τους και όλοι αυτοί που εμφανίζονται δήθεν να αντιδρούν στη μονοκρατορική εκστρατεία των ΗΠΑ, όχι γιατί πονάνε για το αθώο αίμα των λαών, αλλά γιατί σ' αυτή τη φάση έτσι επιβάλλει το δικό τους ιμπεριαλιστικό συμφέρον. Αυτός, ο ιμπεριαλισμός, σ' όποια του έκφραση, είναι ο εχθρός. Και είναι η ώρα που μυριόστομα πρέπει να ακουστεί αυτό.

Ολοι στο δρόμο! Για να ενώσουμε το δικό μας μήνυμα μ' αυτό των εκατομμυρίων διαδηλωτών σ' όλο το κόσμο: Οχι στο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών! Και για να 'ναι όσο πιο δυνατό αυτό το μήνυμα κάθε φωνή μετράει απόψε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ