Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ «ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ»
Κινητοποιήσεις σε Λάρισα και Γιάννενα

Εντείνονται οι προετοιμασίες για τη μαζική συμμετοχή των μαθητών της Λάρισας, στην κινητοποίηση που καλεί το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων κατά του «Σχολικού Κανονισμού» και, συνολικότερα, εναντίον της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής την ερχόμενη Τετάρτη, 6 Νοέμβρη, στις 11.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Χτες οι μαθητές του 7ου ΤΕΕ Λάρισας συνέχισαν για δεύτερη μέρα την κατάληψη του σχολείου τους διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση των σπουδών τους, για την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και βιβλίων και για μια σειρά άλλα προβλήματα.

Κι ενώ οι μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι ν' αγωνιστούν, αυξάνονται τα κρούσματα αυταρχισμού στα σχολεία, που ως στόχο έχουν την τρομοκράτησή τους. Οπως αυτό που σημειώθηκε χτες στο 2ο ΤΕΕ Λάρισας, όπου ο διευθυντής του σχολείου, Θανάσης Φελούρας, με την απειλή ότι είχε ήδη καλέσει την αστυνομία, επιχείρησε να εμποδίσει τους μαθητές να συμμετάσχουν στη δίωρη αποχή από τα μαθήματά τους που είχαν αποφασίσει, ως μια μορφή αντίδρασης στο «Σχολικό Κανονισμό» και στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Δε δίστασε, δε, να πει ότι κάποιους από τους μαθητές τούς «έχει βάλει στο μάτι». Μάλιστα, αν και οι μαθητές πήραν συλλογικά την απόφαση για την αποχή, ούτε λίγο, ούτε πολύ βάλθηκε κατά των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους, αν και κατά τ' άλλα ο ίδιος εμφανίζεται ως συνδικαλιστής.

Στα Γιάννενα

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Γιαννίνων καλεί όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν σε κινητοποίηση - πορεία ενάντια στο σχολικό κανονισμό, για τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των μαθητών, αύριο Παρασκευή 1 Νοέμβρη, στις 12 μ., έξω από τη Ζωσιμαία Ακαδημία. Στο πλαίσιο αιτημάτων περιλαμβάνονται επίσης η απόσυρση των νόμων 2525/97 και 2640/97 και η πάλη για ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ