Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Εξευρωπαϊζόμαστε..!

Δε χαθήκαμε!! Ξαναγυρίζουμε με περισσότερο κέφι, δίνοντας το παρόν και σε τούτο το δημοσιογραφικό μετερίζι!

Κάτι λοιπόν ο Κουφοντίνας κι όλος ο θίασός του, κάτι τα «πλατάνια ...στις ταράτσες» και τα «δένδρα με τα ...σοκολατάκια», που θα φυτρώσουν στις γειτονιές της Αθήνας, κάτι τα «τζιπ και τα φιατάκια», καθώς και οι «πίστες της φόρμουλα 1» στο αεροδρόμιο, κάτι το θάμπωμά μας απ' την «Ομορφη πόλη» και το φλόμωμα απ' το πολύ «Αρωμα Πόλης», αλλά και απ' το «Λιμάνι της Αγωνίας», χάσαμε τα επίκαιρα μ' όλα αυτά. Πολλά απ' αυτά πέρασαν στα «ψιλά» που λέμε, άλλα σκόπιμα αποσιωπήθηκαν, άλλα διαστρεβλωμένα σερβιρίστηκαν απ' τις «έγκυρες» αστικές εφημερίδες και απ' τα «παπαγαλάκια» των καναλιών.

Μερικά απ' αυτά τα απομονώνουμε και τα παρουσιάζουμε σιγά σιγά μέσα απ' τη φιλόξενη αυτή στήλη του «Ριζοσπάστη». Και επειδή η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται - όπως λένε - αλλά απλά ανακυκλώνεται, ν' αρχίσουμε με μια ιστορική αναδρομή.

Οταν μπήκαν στο Βόλο οι Γερμανοφασίστες κατακτητές, εκτός απ' το πλιάτσικο, επιστράτευσαν και τις πόρνες!! Τις διατάξανε να βρίσκονται στις «θέσεις» τους για να υποδεχθούν τους Γερμανούς στρατιωτικούς. Αυτό αφορούσε η πρώτη κατοχική ανακοίνωση - όχι μόνο - στο Βόλο, που αξίζει τον κόπο να τη διαβάσετε:

«Ειδοποιούνται αι διευθύνουσαι εν Βόλω οίκους ανοχής (οι τσάτσες, δηλαδή παλιές πόρνες που είχαν την ευθύνη της λειτουργίας των πορνείων), καθώς και αι τρόφιμαι αυτών, όπως το πολύ μέχρις αύριον Δευτέρας, κατέλθωσιν εις Βόλον προς έναρξιν των εργασιών των, άλλως εφαρμοσθήσονται κατά αυτών αυστηρά μέτρα, εκτός δε τούτου θέλουσιν αποκλειστεί της μελλοντικής εξασκήσεως του επαγγέλματος τούτου.

Βόλος 27.4.1941. Εκ της Αστυνομικής Αρχής».

Η σύγχρονη είδηση, που πέρασε στα «ψιλά» κι αποδεικνύει ότι η ιστορία ανακυκλώνεται, έχει ως εξής:

Η ΔΟΕ, είναι αυτή που μας ελέγχει για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, ζήτησε - εκτός απ' τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που ήδη ανατέθηκαν σε δύο αμερικανικές και σε μια εβραϊκή εταιρίες αντί του ποσού των 600 εκατ. δολαρίων - και την αύξηση του αριθμού των ιεροδούλων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των επισκεπτών των Ολυμπιακών Αγώνων!

Συγκεκριμένα: Στην Αθήνα έχουμε καταγεγραμμένες 1.700 γυναίκες που εξασκούν νόμιμα το επάγγελμα της πόρνης. Η ΔΟΕ λοιπόν, με το έγγραφό της, ζήτησε ν' αυξηθούν σε 2.500 το ολιγότερο «για την εύρυθμη λειτουργία των Ολυμπιακών Αγώνων και την εξυπηρέτηση των θεατών τους».

Το αίτημα ασφαλώς θα γίνει αποδεκτό, δεδομένης της προσπάθειας να μην κακοκαρδίσουμε τους ξένους και της ανάγκης να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι Ευρώπη!

Η είδηση, που πέρασε κι αυτή στα ψιλά, λέει:

«Και οι επτά ήταν υπέροχοι», είναι η ονομασία του οίκου ανοχής για γυναίκες στην Ελβετία. Ο οίκος έχει επτά άνδρες προσωπικό, ενώ, όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του, Κάλβιν Σνάιντερ, απευθύνεται στις γυναίκες που θέλουν σεξ χωρίς δεσμεύσεις. Το «μενού» περιλαμβάνει ερωτικό μασάζ, στριπ σόου και σεξ.

Αντε και να δούμε τι άλλο θα κάνουμε για να πετύχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες...


Δημήτρης ΣΕΡΒΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ