Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΙΝΗΣΗ «ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Αντιιμπεριαλιστικό το μήνυμα του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση της Κίνησης για τις φετινές εκδηλώσεις της 29ης επετείου της εξέγερσης του Νοέμβρη του '73

Σε μαζικό, ταξικό, αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό της 29ης επετείου του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία, η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Ανακοινώνει ότι θα συμμετάσχει στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, που θα γίνει την Κυριακή 17 Νοέμβρη στις 6μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην προσυγκέντρωση που διοργανώνει στις 5.30 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

«Τώρα πια δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να αλλοιωθεί ούτε εκχωρείται, όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι, εντός και εκτός των τειχών. Παραμένει ζωντανό στη συνείδηση του λαού και των εργαζομένων», ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της και σημειώνει ότι το μήνυμα του Πολυτεχνείου για ψωμί - Παιδεία - ελευθερία, για να φύγουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί παραμένει ολοζώντανο και επίκαιρο όσο ποτέ.

«Το Πολυτεχνείο ζει, ο αγώνας συνεχίζεται καθημερινά για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζόμενους, όπου δε θα υπάρχει εκμετάλλευση από το κεφάλαιο, όπου δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το Πολυτεχνείο ζει, ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην επιβολή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που εξαπολύουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ με τη συναίνεση και την εγκληματική συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Επίσης, προβάλλει την αναγκαιότητα που υπάρχει σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να δυναμώσει η πάλη, η σύγκρουση με τις αντιλαϊκές πολιτικές, τη συναίνεση, την ενσωμάτωση και το συμβιβασμό που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον του λαού μας. Να δυναμώσει η πάλη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς των ΝΑΤΟ, ΕΕ, G8, κλπ. Να δυναμώσει η αντίσταση ενάντια στη «νέα τάξη πραγμάτων», ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση. Να οργανωθεί η ταξική αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.

Ειδικότερα στο εσωτερικό της χώρας, σήμερα που η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ με τη συναίνεση της ΝΔ και άλλων σχηματισμών ωθούν τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους σε απόγνωση, εκτιμά ότι είναι «αδήριτη ανάγκη η αγωνιστική συσπείρωση, η ταξική συνεργασία, η μαζική δράση ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό».

Γι' αυτό η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», καλεί σε μαζικό, ταξικό, αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου και αναφερόμενη στη δική της συμβολή σ' αυτή την κατεύθυνση σημειώνει: «Αντιστεκόμαστε στη νέα τάξη πραγμάτων, συντονίζουμε τη δράση μας, παίρνουμε πρωτοβουλίες για μια όσο το δυνατό αγωνιστική, μαζική, ταξική, αντιιμπεριαλιστική υποδοχή της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη του 2003 που θα γίνει στη χώρα μας. Για να ακουστεί δυνατά σε όλη τη χώρα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, τον κόσμο ολόκληρο το μήνυμα: Ο αγώνας κατά του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού συνεχίζεται, δυναμώνει, έχει προοπτική».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org