Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο δρόμο του αγώνα

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για το αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Motion Team

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για το αντιπολεμικό συλλαλητήριο
Στο δρόμο του αγώνα βγαίνει σήμερα ο λαός της Θεσσαλονίκης, σε συστράτευση με τον υπόλοιπο λαό της χώρας και όλου του κόσμου, για να διαδηλώσει την αντίθεσή του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην πρόθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να μετατρέψουν σε «καμένη γη» το Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα θα συμμετέχει μαζικά στο πανθεσσαλονίκειο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που θα ξεκινήσει από το άγαλμα του Βενιζέλου και θα συνεχιστεί με πορεία προς το Αμερικάνικο Προξενείο.

Χτες οι εκπρόσωποι των φορέων που οργανώνουν το σημερινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο, μέσα από συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο ΕΚΘ, έκρουσαν το καμπανάκι του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι στο επόμενο διάστημα θα οξυνθεί η επιθετική πολιτική του ιμπεριαλισμού σε βάρος των λαών. Και κάλεσαν τους εργαζόμενους, το φιλειρηνικό κίνημα και το λαό της πόλης να εντείνουν τις προσπάθειές τους, να οικοδομήσουν την πλατιά, μαζική, αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση δυνάμεων, με στόχο την αποτροπή του νέου εγκληματικού πολέμου, που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν κατά του λαού του Ιράκ οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

Οι διοργανωτές φορείς είναι: Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Φοιτητική Ενωση ΑΠΘ, Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών, Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», «Πρωτοβουλία για το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ», «Πρωτοβουλία για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ στην Ελλάδα», «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο», Αντιπολεμική - Αντιιμπεριαλιστική Επιτροπή, «Θεσσαλονίκη Αντίσταση 2003».

Οι εκπρόσωποι των φορέων δήλωσαν ότι έχει επιτευχθεί κοινό πλαίσιο από όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις της πόλης για το σημερινό συλλαλητήριο και την παραπέρα ανάπτυξη του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ «να πουν ΟΧΙ στον πόλεμο, να προωθήσουν τις αρχές αυτοδιάθεσης των λαών και τη διεθνή συνεργασία». Απηύθυναν ακόμα επείγουσα έκκληση αντιπολεμικής συστράτευσης όλων των συνδικαλιστικών και φιλειρηνικών οργανώσεων, των κοινωνικών κινημάτων, της νεολαίας, των φορέων της Αυτοδιοίκησης και των πολιτικών φορέων, όλων των ανθρώπων καλής θέλησης που αντιλαμβάνονται την ιστορική κρισιμότητα των ημερών και επιθυμούν να δώσουν τη μάχη για να εμποδίσουν τα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του.

Υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα στη συνέντευξη Τύπου ότι κανένας δεν πρέπει να παραπλανηθεί από τις υποκριτικές εξαγγελίες της κυβέρνησης Μπους και των «γερακιών» του Πενταγώνου, ότι δήθεν ο πόλεμος θα εξαπολυθεί για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράκ. «Τα κίνητρα και οι στόχοι αυτού του πολέμου», τονίστηκε, «δεν έχουν να κάνουν ούτε με την υπεράσπιση της δημοκρατίας ούτε με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που παραβιάζονται συστηματικά από το απαράδεκτο - αντιδημοκρατικό καθεστώς του Σαντάμ. Μοναδική επιδίωξη των ΗΠΑ είναι ο έλεγχος των πετρελαίων και η επιβεβαίωση της παγκόσμιας ηγεμονίας τους».

Με χτεσινή του ανακοίνωση το ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ κάνει γνωστή τη συμμετοχή του στη σημερινή αντιπολεμική αγωνιστική εκδήλωση και καλεί τα μέλη του να πάρουν μαζικά μέρος, γιατί «οι καιροί είναι δύσκολοι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ