Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φορολογικές ρυθμίσεις σε πλημμυροπαθείς Αν. Αττικής

Ανέξοδες μικροδιευκολύνσεις στην καταβολή βεβαιωμένων φόρων στους πλημμυροπαθείς της Ανατολικής Αττικής δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για χρέη κατοίκων και επιχειρηματιών (φυσικών ή νομικών προσώπων) που έχουν την κατοικία τους ή την επαγγελματική τους εγκατάσταση σε περιοχές των Κοινοτήτων Σικαμίνου, Σκάλας Ωρωπού, Καλάμου, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Π. Φωκαίας, Σταμάτας, Δροσιάς, Ωρωπού καθώς και του Δήμου Μαραθώνος, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες στις 3, 4 και 5 Νοέμβρη του 2001.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, τα βεβαιωμένα χρέη στις ΔΟΥ καθώς και τα χρέη υπέρ τρίτων που εισπράττονται μέσω ΔΟΥ που έγιναν ληξιπρόθεσμα μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 2001 θα καταβάλλονται χωρίς προσαυξήσεις μέχρι και σε 24 μηνιαίες δόσεις με τον περιορισμό ότι η κάθε δόση δε θα είναι μικρότερη από τα 90 ευρώ. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση χρειάζεται να υποβληθεί αίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι τις 31 Νοέμβρη 2002 καθώς επίσης και βεβαίωση αρμόδιου οργάνου, από την οποία να προκύπτει ότι ο οφειλέτης έχει υποστεί ζημιές.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι τις 30 Νοέμβρη 2002, ενώ η καθυστέρηση καταβολής τριών συνεχόμενων δόσεων, πέραν της πρώτης, συνεπάγεται την απώλεια της «διευκόλυνσης» και την είσπραξη του ποσού με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ