Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Μακελειό σε πανεπιστήμιο

Τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά φοιτητή του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ηνωμένων Πολιτειών) στην πόλη Τιούσον, ενώ ο δράστης, που οι αρχές κατονόμασαν ως τον Ρόμπερτ Φλόρες (41 χρόνων, βετεράνος του πολέμου του Κόλπου), στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο Ρόμπερτ Φλόρες εισέβαλε μετά τις 8.30 το πρωί στο γραφείο της Ρόμπιν Ρότζερς στο δεύτερο όροφο του κτιρίου και την πυροβόλησε επανειλημμένα, ενώ μετά εισέβαλε σε αίθουσα σεμιναρίων στον τέταρτο όροφο όπου και δολοφόνησε την Μπάρμπαρα Μονρόε και την Τσέριλ ΜακΓκάφικ. Ο δράστης έπειτα έδιωξε τους φοιτητές από την αίθουσα και αυτοκτόνησε.

Ολα τα θύματα ήταν γυναίκες μέλη του διδακτικού προσωπικού της σχολής για νοσοκόμους του πανεπιστημίου, ενώ ο δράστης φοιτητής της σχολής φέρεται ως δυσαρεστημένος με το γεγονός ότι είχε κοπεί σε κάποια μαθήματα, ενώ είχε και προσωπικά προβλήματα.

Κάτω από το πτώμα του Φλόρες βρέθηκε ένα σακίδιο που οι αρχές πίστεψαν ότι μπορεί να περιείχε εκρηκτικά, καθώς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, είχαν πληροφορίες ότι ο Φλόρες είχε απειλήσει να ανατινάξει τη σχολή. Ωστόσο μέχρι αργά το απόγευμα οι έρευνες δεν είχαν επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ