Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καθημερινή μάχη για πιο ισχυρό ταξικό μετερίζι

Πανεξόρμηση στους χώρους δουλιάς από τα στελέχη του «Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού»

Για ένα Συνδικάτο πιο μαζικό, πιο αποτελεσματικό στην πάλη του ενάντια στο κεφάλαιο και στις αντιλαϊκές πολιτικές, ταξικό μετερίζι και πόλο συσπείρωσης στις αναμετρήσεις που έρχονται, ψηφίζουν αυτές τις μέρες οι οικοδόμοι της Αθήνας.

Ηδη στο κάλεσμα του Συνδικάτου για μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του - που ξεκίνησαν στις 25 Οκτώβρη και τελειώνουν στις 14 Νοέμβρη - τα μηνύματα που στέλνονται από τις πρώτες μέρες των εκλογών είναι θετικά.

Μέσα από τις καθημερινές εξορμήσεις που κάνει το Συνδικάτο στους χώρους δουλιάς, αναδεικνύεται αδιαμφισβήτητα η ανάγκη για ενίσχυση των δυνάμεων, με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας της ταξικής αγωνιστικής του δράσης. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο «Πανοικοδομικός Ταξικός Ενωτικός Συνδυασμός» στη Διακήρυξή του: «Να μπουν στη δράση περισσότερες δυνάμεις, να βγουν ουσιαστικά πολιτικά συμπεράσματα, να συμβάλει κάθε συνάδελφος στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να καταδικάσει τους φορείς της, με την προσφορά και την αγωνιστική του στάση σε κάθε πολιτική και συνδικαλιστική μάχη».

Ετσι, το Συνδικάτο με σαφή ταξικό προσανατολισμό οργώνει καθημερινά ολόκληρη την Αθήνα, ώστε κάθε οικοδόμος να ενημερωθεί για τις αρχαιρεσίες και τη σημασία τους. Με αφίσες, ντουντούκες, πανό, φέιγ - βολάν, προκηρύξεις και φυλλάδια βγαλμένα σε τρεις και περισσότερες γλώσσες ενημερώνουν κάθε οικοδόμο.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λέγανε οι εργαζόμενοι χθες στο ολυμπιακό έργο στο Μαρκόπουλο, όπου κατασκευάζεται ο Ιππόδρομος, κατά τη διάρκεια μιας εξόρμησης. Θέτανε έντονα το ζήτημα της ακόμα πιο δυναμικής και συνεχούς παρουσίας του Συνδικάτου ενώ ταυτόχρονα εξέφραζαν τον προβληματισμό τους, με ποιους τρόπους μπορεί να επιτευχθεί η όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων για την ανάπτυξη της αγωνιστικής δράσης. Αργά το βράδυ στο παράρτημα Ν. Ιωνίας μιλήσαμε με οικοδόμους που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες. Ο Πουρβάνης Ηλίας, μωσαϊκός, μας είπε ότι «οι αρχαιρεσίες έχουν μεγάλη σημασία για τους οικοδόμους. Οσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου σε αυτές και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν, τόσο από καλύτερες θέσεις θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Για αυτό όλοι μας πρέπει να δώσουμε τη μάχη των αρχαιρεσιών και να βγούμε πιο δυνατοί από αυτές». Τη δική του εμπειρία μάς μετέφερε ένας νέος σε ηλικία οικοδόμος από την Αλβανία, ο Τ.Κ.: «Στο αεροδρόμιο γνώρισα για πρώτη φορά το συνδικάτο. Εκεί οργανώσαμε μαζικούς αγώνες και καταφέραμε αρκετά πράγματα. Πρέπει όμως να γίνουν και άλλα και αυτός είναι ο λόγος που ήρθα να ψηφίσω. Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί και ειδικά εμείς οι μετανάστες που αντιμετωπίζουμε προβλήματα, όπως αυτό της νομιμοποίησης».

Η δράση του Συνδικάτου ενοχλεί...

Ολη αυτή η δράση όμως του Συνδικάτου και τα όσα έχει καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια μέσα από τους αγώνες του, είναι φανερό ότι ανησυχούν την κυβέρνηση και την εργοδοσία και αυτός είναι ο λόγος των συνεχών επιθέσεων που δέχεται. Αυτές τις μέρες ο δήμαρχος του Μοσχάτου Τ. Παπαντώνης, που εκλέγεται με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, επιδίδεται στο να κατεβάζει τα πανό του Συνδικάτου, τα οποία ενημερώνουν για τις εκλογές. Στις έντονες διαμαρτυρίες του Κ. Αλεξανδρή, προέδρου του Παραρτήματος Καλλιθέας - Μοσχάτου, απάντησε ότι ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα..! Ο Κ. Αλεξανδρής επισήμανε σε δήλωσή του στο «Ρ»: «ο δήμαρχος την ώρα που το Μοσχάτο έχει πνιγεί τόσες φορές, που το νέφος έχει πνίξει την Αθήνα, ασχολείται με το κατέβασμα των πανό του Συνδικάτου. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι και θα συνεχίσουμε με ό,τι μέσο διαθέτουμε, την ενημέρωση των συναδέλφων μας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org