Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕ γίνεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Στην ιδιωτικοποίηση και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) προχωρά η κυβέρνηση. Τίθενται πλέον σοβαρά ζητήματα για την τύχη ενός από τα μεγαλύτερα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας και τις υπηρεσίες προς τους πελάτες του.

Χτες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών δημοσιοποίησε το σχέδιο νόμου για τη μετατροπή του ΤΤ σε «Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία» που θα λειτουργεί «κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας». Αρα, αναμένεται να πάψουν οι καλές αποδόσεις για τους καταθέτες, ακόμα και για τις πολύ χαμηλές καταθέσεις και οι χορηγίες για κοινωφελείς σκοπούς, όπως ότι θα εντατικοποιηθεί η εργασία για τους περίπου 1.300 εργαζομένους του και θα αυξηθούν τα -χαμηλά σήμερα- επιτόκια για στεγαστικά δάνεια.

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάστηκε, τα δικαιώματα των εργαζομένων διασφαλίζονται, όμως το μόνιμο προσωπικό μεταφέρεται στη νέα εταιρία με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εργασιακές του σχέσεις στο μέλλον. Συμπληρώστε εδώ ότι θα εφαρμοστεί νέο οργανόγραμμα, η κατάρτιση του οποίου προκάλεσε πολλά δυσμενή σχόλια, όπως ότι προωθεί την ακόμα πιο σκληρή δουλιά για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων χωρίς παράλληλη μισθολογική αναβάθμιση. Τα επόμενα βήματα για το ξεπούλημα του ΤΤ (το οποίο εμπιστεύονται 2,7 εκατομμύρια ενεργοί καταθέτες) αναμένονται είτε ως εισαγωγή τμήματος των μετοχών του στο Χρηματιστήριο είτε με την απευθείας πώλησή του σε έναν από τους πολλούς εγχώριους και ξένους μεγαλοκαρχαρίες του τραπεζικού κεφαλαίου που το ορέγονται.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org