Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πικρό μαντάτο για τον Αλέκο Παρασκευόπουλο

Εχασε τη μάχη με το θάνατο χτες ο κομμουνιστής μεταλλεργάτης συνδικαλιστής

Ο Αλέκος σε μια από τις πορείες μας, πίσω από το πανό του συνδικάτου
Ο Αλέκος σε μια από τις πορείες μας, πίσω από το πανό του συνδικάτου
Εχασε τελικά τη μάχη με το θάνατο, χτες το πρωί, ο 40χρονος συνδικαλιστής Αλέκος Παρασκευόπουλος, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας και μέλος του ΚΚΕ, που την προηγούμενη Τετάρτη είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι στην επιχείρηση «Αφοί Νικολόπουλοι», στην Αργυρούπολη, στην οποία εργαζόταν. Ο Α. Παρασκευόπουλος νοσηλευόταν στην Εντατική Μονάδα του «Ευαγγελισμού» και η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα από το Νεκροταφείο της Αργυρούπολης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τη θλίψη της για τον τραγικό θάνατο του συντρόφου συνδικαλιστή και στην οικογένειά του τα ειλικρινή συλλυπητήριά της.

Οπως ο «Ρ» είχε καταγγείλει τις προηγούμενες μέρες, υπάρχουν ενδείξεις ότι η εργοδοσία προσπαθεί να συσκοτίσει την έρευνα για τις αιτίες του θανατηφόρου «ατυχήματος», κάτι που έχει καταγγείλει και σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ακόμα και στο αναγγελτικό του «ατυχήματος» ο εργοδότης προσπάθησε να κρύψει τη σοβαρότητά του, δηλώνοντας απλώς ότι ο εργαζόμενος χτύπησε το κεφάλι του κατά την εργασία, χωρίς άλλη λεπτομέρεια.

Επιπλέον, και ενώ ο Αλέκος Παρασκευόπουλος ήταν δηλωμένος ως εργάτης, τη στιγμή του «ατυχήματος» εκτελούσε εργασίες επισκευής στο πίσω μέρος της πρέσας, την οποία δούλευε, κάτι που σύμφωνα και με το νόμο απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο Αλ. Παρασκευόπουλος γεννήθηκε σε χωριό της Αρκαδίας και καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Στην Αθήνα, ήρθε στα 17 του χρόνια όπου σπούδασε σε τεχνική σχολή. Από το 1978 είναι μέλος του ΚΚΕ.

Να υπογραμμιστεί ότι ο Αλ. Παρασκευόπουλος είναι ο 78ος εργαζόμενος - σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει μέχρι σήμερα ο «Ρ» - που από τις αρχές του 2002 θυσιάστηκαν στους χώρους δουλιάς, ενώ έδιναν τη μάχη της επιβίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ