Κυριακή 27 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«ΦΩΚΑΣ»
Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα

Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα, αυτό απέδειξαν οι εργαζόμενοι στο πολυκατάστημα «ΦΩΚΑ» στην Ερμού, με τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση, ενάντια στην παραβίαση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την αυταρχική συμπεριφορά της διεύθυνσης. Η χτεσινή κινητοποίηση, ήταν ένα πρώτο χτύπημα στην εργοδοτική ασυδοσία και όπως οι εργαζόμενοι αποφάσισαν, ο αγώνας θα συνεχιστεί, για την επίλυση όλων των προβλημάτων.

Οι προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζομένων, όλη την προηγούμενη βδομάδα, αλλά και χτες, έπεσαν στο κενό. Οι εργαζόμενοι από νωρίς το πρωί, «σαν μια γροθιά», συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα απαιτώντας λύση στα αιτήματά τους. Η διεύθυνση του καταστήματος αναγκάστηκε με γραπτό κείμενο να δεσμευτεί στα οκτώ από τα εννέα αιτήματα, που είχε θέσει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Οι δεσμεύσεις αφορούν την πληρωμή των υπερωριών. Τη χορήγηση κανονικά των ρεπό. Τη λειτουργία του καταστήματος σύμφωνα με το προβλεπόμενο ωράριο. Τη δημιουργία ειδικού χώρου, μέσα στο κατάστημα, για το διάλειμμα των εργαζομένων, μέχρι της 15 του Νοέμβρη. Τη δημιουργία χώρου με ντουλάπες για τα προσωπικά αντικείμενα των εργαζομένων. Εξάλειψη των κρουσμάτων αυταρχισμού από τη διεύθυνση σε βάρος των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι μετά από αυτό, πραγματοποίησαν επιτόπου συνέλευση, έξω από το κατάστημα και εκτίμησαν τα θετικά αποτελέσματα της κινητοποίησής τους. Μαζί με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, τους εργαζόμενους και συνδικαλιστές από άλλα σωματεία της Αθήνας, μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών υπαλλήλων, έκαναν σαφές ότι επαγρυπνούν αγωνιστικά για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που δόθηκαν από τη διεύθυνση.

Να σημειωθεί, ότι στο χώρο γύρω από το κατάστημα, βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις μετά από εντολή της διεύθυνσης του καταστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ