Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
«ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ»
Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ

Μεγάλη αισιοδοξία για την παραπέρα ανάπτυξη της δράσης της Παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ-Τώρα», εκφράζουν τα στελέχη του συνδυασμού μετά και το διπλασιασμό της εκλογικής δύναμής του όπως εκφράστηκε την προηγούμενη Κυριακή.

Η δημοτική παράταξη, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης και οι υποψήφιοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, με χτεσινή τους ανακοίνωση ευχαριστούν όλο το λαό της Θεσσαλονίκης που τους τίμησαν με την ψήφο τους.

«Η Δημοτική μας Παράταξη, τονίζεται, έκανε ό,τι περνούσε απ' το χέρι της, ώστε να αναδειχτούν τα μεγάλα προβλήματα της πόλης και των δημοτών, να διερευνηθούν οι αιτίες των προβλημάτων, να ακουστούν οι προτάσεις όλων των παρατάξεων και να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της πόλης, για την αντιμετώπιση και λύση -προς όφελος των δημοτών και της πόλης- των προβλημάτων, που οξύνονταν ακόμη περισσότερο απ' την πολιτική που υλοποιούσαν κυβέρνηση και διοίκηση του δήμου.

Είμαστε ικανοποιημένοι απ' τη συσπείρωση που επιτεύχθηκε, πράγμα που κατά τη γνώμη μας αποτελεί σοβαρή παρακαταθήκη για το μέλλον της πόλης. Το αποτέλεσμα των εκλογών και η αύξηση του ποσοστού της Παράταξής μας «ΘεσσαλοΝΙΚΗ-Τώρα», δείχνει την αποδοχή από τους δημότες αυτής της συσπείρωσης και ότι αυτή μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση στη συντηρητική πολιτική, που εφαρμόζεται στον δήμο Θεσσαλονίκης και την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα.

Συναισθανόμαστε το βάρος της ευθύνης και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με συνέπεια και αγωνιστικότητα το δρόμο που χαράξαμε για μια «άλλη πόλη» της δημιουργίας, της αξιοπρέπειας, του πολιτισμού, της δημοκρατικής συμμετοχής των δημοτών.

Πιστεύουμε ότι ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τους στενούς δεσμούς που πετύχαμε με τους δημότες της πόλης, της κοινής δράσης και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από καλύτερες θέσεις θα αγωνιστούμε, για να υλοποιηθούν οι χιλιοειπωμένες υποσχέσεις της κεντρικής εξουσίας και της διοίκησης του δήμου.

Καλούμε τους δημότες σε μια διαρκή και γόνιμη συνεργασία, για το καλό και την προκοπή της πόλης και των δημοτών.

Σύντομα το ψηφοδέλτιο και τα όργανα της δημοτικής παράταξης θα συνέλθουν για να εκτιμήσουν όλες τις πλευρές της μάχης που δώσαμε και να τα αξιοποιήσουμε στην καθημερινή δράση μας», καταλήγει η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ-Τώρα».

Το γεγονός της μεγάλης αύξησης της εκλογικής δύναμης της Παράταξης απασχολεί τις τοπικές εφημερίδες. Η μονοπρόσωπη εκπροσώπηση της δημοτικής μας Παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο τέλειωσε, καθώς διεκδικούμε τρεις με τέσσερις έδρες, δηλώνει ο Αγάπιος Σαχίνης. Η «Μακεδονία» γράφει ότι δύο πρόσωπα πολύ γνωστά στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης προηγούνται στη σταυροδοσία. Ο επιχειρηματίας Γ.Μπουτάρης που κατά την εφημερίδα «αποτελεί τον ορισμό του ενεργού πολίτη, ο οποίος ασχολείται με τα κοινά επί σειρά ετών» και η Χρ. Γιαταγάνα, «η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το δικαστικό Σώμα, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε για κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών στις φυλακές του Γεντί Κουλέ στη δεκαετία του '80». Στις πρώτες θέσεις είναι επίσης ο Θ.Κρουστάλλης, γνωστός για τη συνεπή αγωνιστική συνδικαλιστική του δράση, πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και ο Κ.Δρούτσας, πρόεδρος του ΙΝΚΑ Β. Ελλάδας.

«Τα μεγάλα νούμερα του Αγάπιου Σαχίνη επιτεύχθηκαν στο Ε΄ Διαμέρισμα, όπου ο συνδυασμός του πήρε ποσοστό 12,24%, γράφει ο «Αγγελιοφόρος». Συγκεκριμένα, ως «κάστρα» του συνδυασμού θεωρούνται οι συνοικίες της Ανω και Κάτω Τούμπας (Αγιος Θεράποντας, Αγία Βαρβάρα, Αγιος Φανούριος, Αγία Μαρίνα) καθώς και η Ξηροκρήνη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ