Δευτέρα 14 Οχτώβρη 2002 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Στην τελική ευθεία για το δημοψήφισμα

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.--

Μία βδομάδα μένει μέχρι το δεύτερο δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι της Συνθήκης της Νίκαιας από την Ιρλανδία και η προπαγανδιστική εκστρατεία, υπέρ του «ναι», της κυβέρνησης Αχερν έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της.

Σε μία ύστατη προσπάθεια να πείσουν τους Ιρλανδούς να αποδεχτούν τη Συνθήκη, επιστρατεύουν όλα τα προπαγανδιστικά μέσα, καταφεύγοντας ακόμα και σε κινδυνολογίες για τις «συμφορές» που θα αποκαλύψει ένα πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει αισιόδοξος για θετικό αποτέλεσμα στις 19 του Οκτώβρη. «Η ψήφος αυτή είναι κρίσιμη για την Ιρλανδία, την Ευρώπη και όλη την ιδέα της διεύρυνσης του οργανισμού», είπε, ενώ τόνισε ότι «οι παραχωρήσεις στις οποίες θα υποχρεωθούν με την αποδοχή της Συνθήκης είναι πολύ μικρές σε σχέση με τα δεινά που θα φέρει ακόμα ένα "όχι"».

Παρ' όλ' αυτά όμως η αγωνία όλων κορυφώνεται για το αποτέλεσμα της Κυριακής, αφού, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, μόνο το 41% δηλώνει υπέρ της Συνθήκης, 27% κατά και ένα 24%, που θα κρίνει και το αποτέλεσμα, αναποφάσιστοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ