Σάββατο 12 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κάθε στιγμή για τη μάχη

Μόλις 24 ώρες μάς χωρίζουν από την ώρα της κάλπης. Είκοσι τέσσερις ώρες κρίσιμες. Και μέσα σ' αυτές πολλά μπορούν να γίνουν ακόμα. Για τους κομμουνιστές, τους κνίτες, τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος ούτε μία στιγμή δεν πρέπει να πάει χαμένη. Τα νομαρχιακά ψηφοδέλτια που στηρίζει το Κόμμα, τα ψηφοδέλτια των αγωνιστικών συνδυασμών στους δήμους, πρέπει να φτάσουν μέχρι την τελευταία συνοικία, το ποιο απομακρυσμένο χωριό, το ποιο ταπεινό σπιτάκι. Οι κομμουνιστές, όλοι οι αγωνιστές, που ξέρουν τι διακυβεύεται σ' αυτές τις εκλογές πρέπει να γίνουν οι αγγελιοφόροι της ελπίδας. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι ανοιχτά, θαρρετά, με επιμονή και πείσμα να δώσουν τη μάχη μέχρι το τέλος. Να απευθυνθούμε σε όλους τους εργαζόμενους, στις νέες και τους νέους, στους ανέργους και τους συνταξιούχους. Να ανοίξουμε όλες τις πόρτες.

Τις τελευταίες μέρες τα είδαμε όλα! Ξέθαψαν από τα νεκροταφεία της αθλιότητας όλα τα φαντάσματα. Σκοπός τους όχι μόνο να πολώσουν, αλλά πριν απ' όλα να συγκαλύψουν. Να κρύψουν από τους εργαζόμενους ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφωνούν σε όλα. Πάνε χέρι-χέρι με τη λιτότητα, την ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, την υποταγή στο ΝΑΤΟ και τις ντιρεκτίβες των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Σφιχταγκαλιασμένα τα κόμματα του δικομματισμού, με φτωχό κομπάρσο το ΣΥΝ, πάνε και στα ζητήματα της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η «αγία οικογένεια» του ευρωατλαντικού προσανατολισμού, που ομνύει στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού καπιταλισμού, που αγωνιά και υπερασπίζεται τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών, σπαράσσεται μόνο για τις καρέκλες.

Το μόνο που φοβούνται, είναι τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ και σε πολλές περιπτώσεις το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Περιφερειακή Ενωση, οικολογικές οργανώσεις, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτά τα ψηφοδέλτια χαλάνε τη «σούπα» της συναίνεσης και του δικομματισμού. Γιατί γνωρίζουν ότι η μεγάλη λαϊκή συμπαράταξη που επιτεύχτηκε σε αυτές τις εκλογές, θα δηλώνει «παρών» και την επαύριο των εκλογών. Θα συνεχίσει να είναι πρωτοπόρα στο μετερίζι των λαϊκών αγώνων. Θα παλεύει και θα ματώνει μαζί με τους καταφρονεμένους αυτού του τόπου. Γιατί είναι σάρκα από τη σάρκα τους. Γιατί μέσα στην καθημερινή πάλη για το ψωμί και το όνειρο, παίρνει «πνοή απ' την πνοή τους».

Πάντα στις πλάτες των κομμουνιστών και των φίλων του κόμματος, αλλά και άλλων πρωτοπόρων ριζοσπαστικών δυνάμεων, οι ευθύνες στην πάλη για τα δικαιώματα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων ήταν βαριές. Τούτη την ώρα, τις τελευταίες ώρες που απέμειναν, το καθήκον αυτό γίνεται ακόμα βαρύτερο. Δεν το γράφουμε από κάποια έφεση στην επανάληψη των «καθηκόντων». Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι «Ο κόσμος αυτός μπορεί να αλλάξει». Μέσα από τις μικρές και μεγάλες μάχες, ο τροχός της ιστορίας θα γυρίσει. Μια τέτοια μάχη δίνουμε και σήμερα. Για ν' ανοίξει ο δρόμος για ένα πλατύ, ισχυρό, αντιμονοπωλιακό και δημοκρατικό μέτωπο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωση εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»(2011-03-11 00:00:00.0)
Ενωτικά ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΑΓΩΝΑ και ελπίδας(2004-02-29 00:00:00.0)
Ψήφο στους αγωνιστικούς συνδυασμούς - «μαύρο» στο δικομματισμό(2002-10-19 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτια μάχης, ψηφοδέλτια νίκης(2000-03-10 00:00:00.0)
Να εκφραστεί παντού η διάθεση για αγώνα(1998-06-25 00:00:00.0)
Να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση(1998-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ