Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Παίζοντας στα τυφλά»

Οι εποχές που ο Βαλ Γουάξμαν μεσουρανούσε μοιάζουν να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο βραβευμένος με δυο «Οσκαρ» σκηνοθέτης πέφτει ολοένα χαμηλότερα. Προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην φτάνει στον παγωμένο Καναδά γυρίζοντας διαφημίσεις για αποσμητικά, αλλά ακόμα κι εκεί απολύεται. Η μοίρα του φέρθηκε πολύ σκληρά. Ακόμα και η γυναίκα του η Σλι τον έχει παρατήσει για ένα μεγαλοπαραγωγό. Ενώ έχει φτάσει ένα βήμα πριν την απελπισία η τύχη δείχνει να του χαμογελά.

Η πρόκληση είναι μεγάλη. Του δίνεται η ευκαιρία να αναστήσει την καριέρα του και ίσως την αγάπη ανάμεσα σ' αυτόν και την πρώην σύζυγό του. «Θα σκότωνα γι' αυτή τη δουλιά, αλλά αυτοί που θα ήθελα να σκοτώσω είναι αυτοί που μου την προσφέρουν». Επιπλέον, έχει να αντιμετωπίσει μια απίστευτη ομάδα συνεργατών. Εναν τρελό καλλιτεχνικό διευθυντή και έναν Κινέζο καμέραμαν που δε μιλάει λέξη αγγλικά. Η ένταση είναι τόσο μεγάλη που ο «νευρωτικός» σκηνοθέτης εξαιτίας μιας ψυχοσωματικής αντίδρασης σταδιακά τυφλώνεται. Δε θα επιτρέψει όμως σε μια τόσο... μικρή λεπτομέρεια να καταστρέψει τα πάντα. Τα γυρίσματα πρέπει να ολοκληρωθούν.

Μετά τους «Μικροαπατεώνες» και την «Κατάρα του πράσινου σκορπιού», ο αειθαλής και πάντα καυστικός Γούντι Αλεν καταθέτει άλλη μια κωμωδία με γερές δόσεις ανελέητης σάτιρας και ανατρεπτικής φάρσας. Δε διστάζει να τα βάλει με όλους και με όλα. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του αξεπέραστου Γούντι, έχει μπει το Χόλιγουντ και η «σχιζοφρένειά» του απογυμνώνει τους πάντες και ρίχνει τα βέλη του προς πάσα «διανοουμενίστικη» κατεύθυνση.

Το κινηματογραφικό στιλ παραμένει το ίδιο. Οι ωραίες γυναίκες δίπλα στον Γούντι Αλεν παραμένουν κι αυτές ίδιες. Το μόνο που αλλάζει είναι το χιούμορ, από ταινία σε ταινία γίνεται καλύτερο και δεν είναι ποτέ ίδιο.

Αν είστε φανατικός του Γούντι Αλεν, τότε μην τη χάσετε. Αν πάλι δεν είστε και τόσο φανατικός, τότε δείτε τη για να κλέψετε ατάκες.

«Holιwood ending»

Κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Γούντι Αλεν. Με τους: Γούντι Αλεν, Τσα Λεόνι, Τζορτζ Χάμιλτον, Ντέμπρα Μέσινγκ, Τριτ Γουίλιαμς, Μαρκ Ράιντελ, Τίφανι Θίσεν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ