Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πλαίσιο κανόνων για τα στεγαστικά δάνεια

Οι εμπορικές τράπεζες, η μία μετά την άλλη, άρχισαν να θέτουν σε εφαρμογή την Ευρωπαϊκή Συμφωνία Εθελοντικού Κώδικα Συμπεριφοράς κατά την προσυμβατική ενημέρωση για στεγαστικά δάνεια. Υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία αυτή έχει υπογραφεί μεταξύ των Ευρωπαϊκών Ενώσεων Καταναλωτών και των Ευρωπαϊκών Ενώσεων Πιστωτικών Ιδρυμάτων και αποτελεί πλαίσιο κανόνων που πρέπει να διέπουν την πρακτική των τραπεζών κατά την ενημέρωση των πελατών και την προετοιμασία των συμβάσεων για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων. Με την υιοθέτηση του Κώδικα, οι τράπεζες παρέχουν τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης του συναλλακτικού κοινού, σε προσυμβατικό στάδιο για τα στεγαστικά δάνεια. Το τυποποιημένο Ευρωπαϊκό Δελτίο Πληροφοριών είναι - για την ακρίβεια πρέπει να είναι - στη διάθεση των πελατών, σε έντυπη μορφή σε όλα τα καταστήματα των τραπεζών που έθεσαν σε εφαρμογή τη σχετική σύμβαση.

Πρώτη, έθεσε σε εφαρμογή την παραπάνω συμφωνία η Εθνική Τράπεζα στις αρχές Σεπτέμβρη, ενώ η μια μετά την άλλη και οι υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες.

Χτες, ανακοίνωσαν ότι ήδη εφαρμόζουν τη Συμφωνία Εθελοντικού Κώδικα Συμπεριφοράς οι διοικήσεις της Εμπορικής Τράπεζας (από 23 Σεπτέμβρη 2002) και της EFG Eurobank Ergasias(από τις 4 Σεπτέμβρη).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ