Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
10ο ΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Λύνουν το πρόβλημα της διπλοβάρδιας με ... λυόμενα

Στο αίτημα περίπου μιας δεκαετίας για χτίσιμο νέου σχολικού κτιρίου για το 10ο Ενιαίο Λύκειο Περιστερίου, οι «αρμόδιοι» βρήκαν «λύση» - προκειμένου όλα τα σχολεία του Δήμου Περιστερίου να λειτουργήσουν σε πρωινή βάρδια - τη τοποθέτηση λυόμενων στην αυλή του σχολείου.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου επιλέγει ξαφνικά από την αρχή της σχολικής χρονιάς την παραπάνω «λύση», τη στιγμή μάλιστα που εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, μετά από πολύχρονη και συντονισμένη πάλη, κατάφεραν - αφού λύθηκαν όλες οι εκκρεμότητες - να έχει απομείνει μόνον το χτίσιμο του καινούριου σχολείου.

Το «χεράκι» της σε αυτή την υπόθεση έχει βάλει και η Επιτροπή Παιδείας του δήμου. Οπως σχολιάζει ο Σύλλογος, η «λύση» αυτή, μετά και τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας του δήμου στις 24 του Σεπτέμβρη, βρίσκεται «σε πλήρη σύμπνοια και άριστο συντονισμό με τις τελευταίες εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας και τις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής, ενόψει των δημοτικών εκλογών, και η οποία προωθεί σύμπτυξη και συγχώνευση σχολικών μονάδων και τάξεων».

Η «λύση» των λυόμενων στην αυλή του σχολείου, όπως επισημαίνουν οι γονείς, λύνει μόνο τεχνικά το πρόβλημα της μονοβάρδιας, ενώ στοιβάζοντας τους μαθητές δύο σχολείων, με τις αντίστοιχες δραστηριότητες που έχει το καθένα, σε ένα κτίριο, που δεν επαρκεί, δημιουργεί ακόμα πιο σοβαρά προβλήματα στην ποιότητα της παρεχόμενης μόρφωσης. Ετσι, στην ουσία, καταργούνται τα εργαστήρια φυσικής, χημείας, η αίθουσα πολιτισμού, δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα αφού 400 μαθητές θα χρησιμοποιούν τους ίδιους εσωτερικούς χώρους, τις ίδιες τουαλέτες, το ίδιο κυλικείο κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ