Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ - ΣΑΝ ΡΕΜΟ
Το έβδομο 1-2 των Πανιζί - «Πεζό»

Τα Πεζό 206WRC σημείωσαν ένα νέο 1-2 στον ενδέκατο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, στο Ράλι Σαν Ρέμο. Οι Gilles και Herve Panizzi κέρδισαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον συγκεκριμένο αγώνα, ενώ οι Marcus Gronholm και Timo Rautiainen τερμάτισαν δεύτεροι, αυξάνοντας έτσι τη διαφορά τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών. Το τρίτο πλήρωμα της Πεζό, με τους Richard Burns και Robert Reid κατατάχθηκε τέταρτο.

Ο Gilles Panizzi, με τον αδελφό του Herve, βρέθηκε μετά τη δεύτερη ειδική διαδρομή στην πρώτη θέση και παρέμεινε σε αυτή μέχρι το τέλος του αγώνα. Την πρώτη ημέρα κέρδισε τις επτά από τις οκτώ ειδικές του αγώνα, δημιουργώντας μία σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους. Τη δεύτερη ημέρα μια λάθος επιλογή ελαστικών μείωσε τη διαφορά, χωρίς όμως να χάσει την πρωτοπορία. Την τρίτη ημέρα χρειάστηκε να προσαρμόσει την οδήγησή του στους χρόνους του Marcus, αφού οι πόνοι από τον πρόσφατο τραυματισμό του ήταν έντονοι. O Marcus Gronholm οδήγησε μεθοδικά, αφού ήταν δύσκολο να κερδίσει τον Gilles. Ετσι υιοθέτησε ένα ρυθμό που θα του εξασφάλιζε τη δεύτερη θέση, αφού ο Solberg ήταν ιδιαιτέρως απειλητικός. Αυτό το αποτέλεσμα του επιτρέπει να αυξήσει τη διαφορά του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών και να σημειώσει το έβδομο 1-2 για την Πεζό. Ο Burns δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει τον Solberg και τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. PANIZZI, Gilles Peugeot 206WRC 4.10.16:6, 2. GRONHOLM, Marcus Peugeot 206WRC 4.10.36:5, 3. SOLBERG, Petter Subaru Impreza WRC 4.11.22:0, 4. BURNS, Richard Peugeot 206WRC 4.11.34:5, 5. MARTIN, Markko Ford Focus WRC 4.12.10:5.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ