Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΚΕΝΚ - ΑΕΚ 0-0
Μπορούσε κάτι παραπάνω

Sportidea

Το άγχος της πρεμιέρας και η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της Γκενκ, ήταν τα δυο βασικά στοιχεία που στέρησαν από την ΑΕΚ το κάτι παραπάνω στη χθεσινή πρώτη αγωνιστική για τη φάση των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ενωση απέσπασε ισοπαλία 0-0 στο Βέλγιο, αλλά, παρ' όλα αυτά, σίγουρα μπορούσε το κάτι παραπάνω. Μάλιστα, αν το κατάφερνε σε συνδυασμό και με τη βαριά ήττα της Ρόμα από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0, την επόμενη εβδομάδα, υποδεχόμενος τους Ιταλούς, ο «Δικέφαλος» θα είχε σπουδαίο ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Η ελληνική ομάδα στάθηκε όρθια στην ιδιαίτερα «θερμή» έδρα της Γκενκ και είχε σίγουρα πιο κλασικές ευκαιρίες από τους αντιπάλους της, προκειμένου να φύγει από το «Φίνιξ Στάντιον» με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το πείραμα του Μπάγεβιτς, να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά από την αρχή τον Ναλιτζή, απέδωσε στην επίθεση. Μάλιστα, η Ενωση έχασε δυο σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, μια με τον Νικολαΐδη στο 36` και τον Λάκη στο φινάλε το παιχνιδιού (89`), ενώ σίγουρα στο β` μέρος θα έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο. Πολύ καλή εμφάνιση ήταν και των τριών αμυντικών Καψή, Κωστένογλου, Ράιτ, με κορυφαίο τον Κοσταρικανό, που απέτρεψε τα χειρότερα για την εστία του Χιώτη. Αλλωστε, ο νεαρός τερματοφύλακας, όπου χρειάστηκε, έδειξε το ταλέντο του. Αντίθετα, οι Βέλγοι, παρά τον αρχικό τους ενθουσιασμό, δε φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί, αφού τα δυο επιθετικά τους ατού, Σονκ και Νταγκανό, στη μεγαλύτερη διάρκεια είχαν εγκλωβιστεί στο μαρκάρισμα των αντιπάλων τους. Πάντως, και αυτοί στο β` μέρος έχασαν μια σημαντική ευκαιρία στο 83` με τον Νταγκανό.


Ο Αυστριακός Πλάουτς «κιτρίνισε» τους Κασάπη, Κωστένογλου, Τάις.

ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκη (53` Πέτκοφ), Κωστένογλου, Ζαγοράκη, Τσάρτα, Νικολαΐδη, Κασάπη, Ράιτ, Κατσουράνη, Καψή, Ναλιτζή (60` Λάκης).

ΓΚΕΝΚ: Μουνς, Τόμασιτς, Ζοκορά, Μπέσλια, Σονκ, Νταγκανό, Σκοκό, Τάις, Φαν Μπούρεν, Ντέρντεν, Ινγκραο.

  • Η Βασιλεία πραγματοποίησε την έκπληξη της πρεμιέρας, επικρατώντας της Σπάρτακ Μόσχας με 2-0. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Αγιαξ - Λιόν 2-0, Αρσεναλ - Ντόρτμουντ 2-0, Βαλένθια - Λίβερπουλ 2-0, Οσέρ - Αϊντχόβεν 0-0, Ρόσεμπουργκ - Ιντερ 2-2.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ